EL DISSENYADOR EDGAR CARRASCAL DEL 080 BARCELONA FASHION PREPARA EL SEU SALT INTERNACIONAL

Dissenyadors
24 maig 2016 - 00:00

La moda catalana mira a l’estranger. L’últim cas entre els dissenyadors de la passarel·la 080 Barcelona Fashion és el dissenyador Edgar Carrascal, qui tornarà a estar present a la propera edició de juny 2016 que tindrà lloc a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) a Montjuïc. El creador colombià basat a Barcelona ha obert una ronda de finançament amb l’objectiu de captar fins a mig milió d’euros per fer el salt internacional i distribuir la seva col·lecció a marcats estratègics, com els Emirats Àrabs Units.
.
L’origen d’aquesta nova etapa per a la firma va venir a la passada edició de febrer del 080 Barcelona Fashion, on Edgar Carrascal va entrar en contacte amb compradors estrangers, interessats en la seva marca de moda masculina. Tal com ell explica: “a més de presentar la col·lecció sobre la passarel·la, vam participar al Barcelona Fashion Showroom, convidats pel clúster Modacc. La nostra proposta va agradar molt, particularment a diferents agents comercials que operen a països àrabs”. Així, aquest és un dels mercats clau en la seva futura fase d’expansió, que també mira a les principals capitals europees a través d’una xarxa de punts de venda seleccionats, així com ampliar la distribució a Barcelona. A mig termini, l’expansió passaria també per Colòmbia, país natal del dissenyador.
.
A més d’aquesta incursió en el mercat exterior, Edgar Carrascal encara el 2016 amb altres objectius. Si el 2015 la companyia va facturar 50.000 euros, aquest any la seva missió és seguir creixent i ampliar la producció per arribar progressivament a les 150 referències per temporada. I tot això mantenint la seva producció en tallers de proximitat de Barcelona, treballant amb agents locals que donen forma als seus dissenys de moda per a l’home, amb les camises com a protagonistes.