El dissenyador Pablo Erroz nominat al premi internacional Woolmark Prize

Dissenyadors
26 abr. 2016 - 00:00

Aquest 2016 és l’any del dissenyador Pablo Erroz. A més de continuar amb la seva marca homònima, que desfila en el marc de la passarel·la 080 Barcelona Fashion i haver fitxat com a director creatiu per a una casa de moda nacional, ara rep un nou reconeixement. I és que és un dels 20 dissenyadors seleccionats a nivell europeu pel prestigiós Woolmark Prize en la seva edició 2016-17.
.
Pablo Erroz ha estat seleccionat en la categoria de prêt-à-porter masculí, en què competirà amb nou nominats més: Brachmann (Alemanya), Devon Halfnight LeFlufy (Bèlgica), Tonsure (Dinamarca), Matières Paris (França), Luca Larenza (Itàlia), Mareunrol’s (Letònia), Evan Menswear (Holanda), Mirka Horká (República Txeca) i Benan Bal (Turquia). Un altre espanyol, Leandro Cano, destaca en la categoria de dona, on s’enfrontarà amb Tim Labenda (Alemanya), Roshi Porkar (Àustria), Kimstumpf (Bèlgica), Nicholas Nybro (Dinamarca), Etienne Deroeux (França), Giuseppe di Morabito (Itàlia), Peet Dullaert (Holanda), Cockerel (República Txeca) i Gülçin Çengel (Turquia).
.
En total, una vintena de joves dissenyadors es veuran les cares a la final europea que tindrà lloc el 28 de juny a Milà, una de les capitals de la moda a Europa. Allà presentaran un look realitzat en llana merino apart d’haver desenvolupat un concepte creatiu en sis peces amb les quals hauran de convèncer al jurat del seu talent i projecció. D’aquesta competició sortiran els finalistes europeus a l’International Woolmark Prize, qui rebran una dotació econòmica per preparar la col·lecció que hauran de presentar a la gran final. El Premi Woolmark és un dels més prestigiosos guardons dedicat al disseny emergent. Nascut el 1954, la seva fama es remunta a la seva primera edició ja que va premiar a dos joves dissenyadors que es convertirien, anys més tard, en mites de la moda: Karl Lagerfeld i Yves Saint Laurent.