EL DISSENYADOR ZE GARCIA TANCA LA 3ª JORNADA DE DESFILADES DE DEL 080 BARCELONA FASHION

Dissenyadors
1 febr. 2017 - 00:00

El dissenyador convidat d’aquesta 19ª edició, ZE Garcia, ha estat l’encarregat de tancat la tercera jornada de desfilades que acull el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) durant la setmana de la moda de Barcelona amb la seva col·lecció ready to buy “Dualisme”. El jove creador ha presentat una proposta molt femenina i sensual, on les transparències, els volums i els colors vibrants com el turquesa i el fúcsia conviuen amb l’etern negre. Una col·lecció que és un homenatge al treball artesanal i a mida del seu atelier de Barcelona, però exagerant-lo per donar-li un aire més barroc i espectacular sobre la passarel·la.
.
El matí, han estat els dissenyadors novells al 080 Barcelona Fashion Pilar del Campo i Anel Yaos els que han obert la jornada de desfilades. Per al seu debut, Pilar del Campo ha presentat “Reflexos”, una proposta basada en una única peça: la caçadora de pell, que ella converteix en una segona pell per a la dona i la versiona en múltiples formes: llarga, a mitja cama o fins la cintura, combinada amb bodies i culottes de seda.
.
Per la seva banda, Anel Yaos s’ha estrenat sobre la passarel·la amb “Odaxelagnia”, una proposta que parteix de la complexitat de l’ésser humà i s’inspira en la parafília que dóna nom a la col·lecció. Trencadora, es tracta d’una línia agosarada on el dissenyador experimenta amb els volums, juga amb les superposicions i aposta per una paleta de colors viva combinada amb denim.
.

.
Canviant de registre, Pablo Erroz ha estat el següent a presentar la seva proposta per a la propera tardor-hivern 2017-18. Es tracta de “Panorama”, que s’inspira en aquelles figures que han desafiat el statu quo, artistes incompresos per la societat que es mantenen ferms en les seves creences i valors. Així, Erroz ho tradueix en una col·lecció per a home i dona amb abundància de patrons masculins i combinació de materials i la declina en una gamma de colors fidel al seu estil sobri amb navy, blanc trencat, Klein, gris i negre.
.
Després d’ell, ha arribat el torn de Krizia Robustella, un altre nom de la passarel·la 080 Barcelona Fashion. Amb una treballada posada en escena que ha transformat el TNC en un cementiri, la dissenyadora catalana ha presentat “Jolly Death Crew”, una col·lecció amb què porta el seu estil “xandeller” a l’univers zombie amb motius de morts vivents aplicats a les siluetes oversize característiques de la dissenyadora, per a home i dona.
.

.
Per la seva banda, Escorpion ha tancat la jornada matinal amb “Heritage”, la seva proposta per a la primavera-estiu 2017, apostant per la tendència del “see now-buy now”. L’evocació del passat és el leitmotiv d’aquesta col·lecció càpsula que pren referències de la natura i les trasllada a looks serens i frescos per a la dona en una rica paleta cromàtica.
.
Quant a les activitats paral·leles d’avui dimecres, aquest matí s’ha organitzat la presentació del Movistar Barcelona Fashion Film Festival a l’Open Area. Es tracta d’un certamen que aposta per la creació audiovisual en el sector de la moda i l’únic d’aquestes característiques a Barcelona la convocatòria del qual s’ha obert coincidint amb l’inici del 080 Barcelona Fashion. Serà l’octubre quan se celebri la cerimònia d’entrega de premis al Museu del Disseny de Barcelona.
.
Ja a la tarda, Antonio Miro ha obert la passarel·la amb la seva desfilada “Orígens” per a la tardor-hivern 2017-18. Inspirada en la comunitat mennonita –més coneguda com a amish-, la proposta és una immersió en allò artesanal però des d’un punt de vista molt urbà i contemporani gràcies als patronatges nets i sobris no exempts de detalls trencadors, ja sigui en aplicacions o transparències. Una col·lecció elegant per a home i dona.
.

.
Després d’aquest nom icònic de la moda catalana, ha estat el torn de VM La Siberia i la seva col·lecció “Música”. Des de l’emblemàtica casa de moda han presentat la proposta: “seguim el nostre viatge inspirats per la música. Ens inspira, ens emociona, ens fa sensibles, ens transforma. Sempre ens acompanya, per gaudir, per treballar, per improvisar, per escoltar, per ballar, per meditar... Com la música, la nostra col·lecció busca la bellesa com forma i expressió d’emocions”. Aquesta inspiració es tradueix en una línia que combina pells, textures i colors, amb ritme i harmonia, com una melodia musical.
.
En acabar les desfilades, una nova activitat paral·lela ha fet vibrar Barcelona. En el marc del 080 Barcelona Fashion, la firma internacional H&M ha inaugurat la seva espectacular flagship de 5.000 m2 al Passeig de Gràcia amb una gran festa per als convidats que han pogut visitar-la en primícia. Divendres 3 de febrer, l’últim dia del certamen, la botiga obrirà les seves portes al públic, que podrà descobrir el nou concepte de tenda que presentant, acollint totes les col·leccions de la firma i fins un espai gastronòmic.
.
Demà dijous 2, el TNC tornarà a pujar el teló amb la moda dels debutants Daniel Rosa i Aubergin, Torras i Wom&Now el matí. Per la tarda, presentaran les seves col·leccions Yerse, Lebor Gabala, Justicia Ruano i Brain & Beast.