Els nous dissenyadors de la 18ª edició del 080 Barcelona Fashion

Dissenyadors
8 jun 2016 - 00:00

En la seva voluntat de ser un aparador de la millor moda, la passarel·la 080 Barcelona Fashion incorpora nous noms en cada edició, ja siguin dissenyadors emergents com marques consolidades i de llarga tradició. En la seva 18ª convocatòria que se celebrarà del 27 de juny a l’1 de juliol a la seu de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), la passarel·la acollirà les desfilades de 7 noms nous que se sumaran a altres ja habituals del certamen com Celia Vela, Txell Miras i Josep Abril. Un dels més esperats és Antonio Miró, firma catalana que acumula 35 anys de trajectòria en moda home i dona i que aquest estiu torna a la passarel·la de la mà del 080 Barcelona Fashion sota la direcció de disseny d’Albert Vilagrasa en la seva desfilada del dijous 30 de juny. Més jove és la firma de la belga basada a Barcelona Eline van Ree, qui va presentar la seva primera col·lecció el març de 2015 sota la marca EVR i que també s’estrena a la passarel·la del 080 Barcelona Fashion, en el seu cas l’últim dia del certamen, divendres 1 de juliol.
.
García Madrid és una altra novetat d’aquesta 18ª edició. La firma masculina fundada per Manuel García arriba a la passarel·la catalana dijous 30 de juny per presentar la seva visió d’una moda independent, de qualitat i amb un valor afegit amb què ha aconseguit l’èxit comercial els darrers anys. Tornant a la moda de dona, Loa by Lidia Aguilera és una altra incorporació d’aquesta edició d’estiu. De les seves influències ad lib de Formentera i del look urbà de Barcelona, la dissenyadora Lidia Aguilera presentarà la seva proposta de moda dona per a la primavera-estiu 2017 també el divendres 1 de juliol. I, després d’ella, en la darrera jornada del 080 Barcelona Fashion, podrem conèixer les propostes de Lola Casademunt, una firma familiar fundada el 1981 que ara és dirigida per la segona generació. També familiar és la firma Red Point, que s’estrenarà al 080 Barcelona Fashion amb la seva col·lecció de bany per a la dona el mateix divendres 1 de juliol, en la desfilada just abans de l’entrega de premis.
.
En una línia diferent, trobem el dissenyador novell Samuel Alarcón, que debutarà al 080 Barcelona Fashion dimecres 29 de juny. L’especialitat d’aquest canari basat a Barcelona, on ha cursat els seus estudis de moda, és el tricot, amb què experimenta i innova per arribar a uns resultats sorprenents que li han valgut el Premi a la Creativitat de ModaFAD, que el va portar a desfilar el passat mes de febrer al 080 Barcelona Fashion en la desfilada final d’aquesta plataforma de dissenyadors emergents.