Entrevista 080: Josep Abril

Dissenyadors
16 abr. 2014 - 00:00

 

Inconformista, inquiet i detallista. Josep Abril és un dels veterans del disseny a Barcelona i un dels exponents que promociona l’autenticitat de la moda catalana creant, des del seu atelier, roba amb segell propi. El dissenyador, defensa acèrrimament el seu ofici i reconeix que “gaudeix més ideant el procés creatiu de cada col·lecció més enllà del resultat final”. 

 

 

El gener passat, Josep Abril va guanyar el premi 080 Barcelona Fashion a la millor col·lecció tardor-hivern 2014/2015. Es tracta del primer guardó que ha rebut després de la seva prolongada participació a la passarel·la catalana i representa un reconeixement a la seva trajectòria en una proposta sòlida que destil·la creativitat i comercialitat a parts iguals.

 

A ‘Reflections’, Josep Abril torna a mostrar la falsa austeritat que destil·len els seus dissenys versàtils a través d’abrics, pantalons, americanes i petos de patrons desestructurats que juguen a confondre. Destaca l’experimentació en teixits, la superposició de peces i una gama cromàtica que va des del tradicional negre, passant pel blau marí i el gris. De fet, no espereu seguir les últimes tendències amb Josep Abril perquè no es regeix per aquest criteri. Al dissenyador li importa una altra cosa: “aconseguir que els homes es vesteixin per plaer, sense la pressió d’anar a la moda i més enllà de la necessitat bàsica”. Tota una declaració de principis.

 

 

Descobreix més detalls del creador barceloní a la nova entrevista del 080 TV Channel.
Entrevista 080: Josep Abril