Entrevista 080: Selim de Somavilla

Dissenyadors
30 jul. 2013 - 00:00
El jove dissenyador Selim de Somavilla

Entrevista: Maria Almenar

 

Intens, impulsiu i una mica impacient. Nascut a Barcelona i format a Londres. De sang egípcia i càntabra. Selim de Somavilla és una fusió d'emocions, experiències i nacionalitats i aquesta singularitat es transmet en els seus atrevits dissenys on els codis en el vestir entre l'home i la dona es mimetitzen en un estil androgin elegant però informal. El jove dissenyador barceloní reconeix que “encara li queda recorregut però de moment està ben enfocat".

 

En el seu debut al 080 Barcelona Fashion, Selim de Somavilla ha aconseguit per primera vegada una menció especial del jurat gràcies a la seva col·lecció "Three Thousand Words" inspirada en l'esperit universitari dels Estats Units. De moment, Selim ja s'ha graduat amb bona nota i espera aconseguir matrícula a la propera edició de la passarel·la catalana.

 

Desfilada Selim de Somavilla. 12a edició 080 Barcelona Fashion

 

Selim, primer de tot enhorabona! T’esperaves aquesta distinció?
No m'ho esperava gens! Ara que han passat uns dies ja començo a fer-me la idea.

 

Encara et veig eufòric!
Si, encara estic emocionat! Parlant amb els amics i la meva mare m'han fet adonar de la importància que ha estat debutar al 080 amb la teva col·lecció pròpia i aconseguir la menció especial. És un gran reconeixement a la meva tasca!

 

Suposo que repetiràs al 080 ... Què és per tu la passarel·la catalana?
És clar que sí! Crec que és una gran oportunitat per desfilar a la meva ciutat i arribar a ser reconegut. Per a mi és una cosa molt personal i em fa il·lusió que se'm conegui a Barcelona.

 

Parla'ns de la col·lecció distingida: 'Three Thousand Words'... Nostàlgia universitària?
El quadre és el punt d'inici de la col·lecció i em venia de gust jugar amb aquest element perquè quedés desvinculat de l'hivern -que és on s'acostuma a veure aquesta forma-. Tampoc volia seguir patrons estructurats. Per això, en aquesta nova proposta li dono un nou gir al quadre i el barrejo amb estampats tropicals que donen oxigen a la proposta i rejoveneixen els looks. D'altra banda, com bé dius la col·lecció està influenciada en l'estil high school dels Estats Units. Volia reflectir la malenconia de finals d'estiu i el retorn als estudis. Un somni adolescent que segueix l'esperit de la pel·lícula 'Grease'.

 

Quins són els trets identificatius de Selim de Somavilla?
Vesteixo un home elegant i amb un punt femení i una dona masculinitzada amb un punt rebel. La veritat és que m'agrada l'ambigüitat! En l'elecció de teixits, colors, combinacions ... dissenyo peces que tinguin un punt de luxe sense arribar a ser molt de vestir. M'agraden els looks informals però arreglats.

 

També dissenyes complements com bosses o sabates. Ja pots amb tot?
Costa cada vegada més! M'agrada fer propostes senceres de looks amb els complements encara que cada vegada delego més en altres dissenyadors de confiança perquè la meva intenció és centrar-me amb la roba. Per exemple, en les últimes dues col·leccions el calçat és una col·laboració de Natalio Martín.

 

Desfilada Selim de Somavilla. 12a edició 080 Barcelona Fashion

 

Ets jove i ara et comences a projectar. Creus que encara et falta madurar?
Els primers anys m'he centrat en projectar una identitat i definir un estil. Si que és cert que em falta més experiència però veig la meva carrera com una progressió. Cada desfilada és un aprenentatge nou i vaig millorant.

 

I quina és el teva assignatura pendent?
De moment la comercialització però estic buscant nous punts de vendes. En aquest aspecte em queda recorregut.

 

Renunciaries a part de la teva creativitat per ser més comercial?
Sí, sempre que faci dissenys que estigui satisfets amb ells. El que no faré és renunciar al meu estil per vendre. Això mai!

 

I quines són les teves metes més immediates?
Sempre em plantejo objectius a curt termini. Ara vull obrir la botiga on-line. També tinc un nou punt de venda al barri de Gràcia i estic treballant en les fotos del catàleg. No sé, em costa imaginar que faré d'aquí a un any. Si vols que et sigui sincer, ni em plantejava fa uns mesos que participaria al 080 i encara menys que aconseguiria una menció!

 

Vius el dia a dia però segur que tens un somni ...
Consolidar la meva firma encara que reconec que no em faria res aconseguir una feina com a creatiu en una marca de luxe masculí.

 

Una mica el que vagi sorgint no?
Exactament. No tinc la intenció d'abandonar la meva marca però també he de saber veure les oportunitats que m'ofereixen. Mai diguis mai!

 

Desfilada Selim de Somavilla. 12a edició 080 Barcelona Fashion