Entrevista 080: Zazo&Brull

Dissenyadors
15 maig 2013 - 00:00
Xavier Zazo i Clara Brull formen un dels tàndems creatius més potents del panorama català en moda femenina. Foto: Jordi Domènech

Entrevista: Maria Almenar

 

Xavier Zazo i Clara Brull formen un dels tàndems creatius més potents del panorama català en moda femenina. Junts han creat Zazo&Brull, la fusió de dos talents independents obsessionats amb els volums, els detalls i la contraposició de teixits per crear peces arquitectòniques destinades a una dona forta, amb caràcter. Al peu del canó des de l’any 2000, Zazo&Brull enceta una nova etapa per promocionar el seu disseny a l’estranger, continuar l’aposta en clau local i exhibir les col·leccions en fires i passarel·les com el 080 Barcelona Fashion. En un context de crisi econòmica, Zazo&Brull ha canviat la vessant introspectiva dels seus inicis per una visió més satírica amb propostes inspirades en alguns temes de l’actualitat. 

 

‘Hands Up’ és la seva última col·lecció presentada a la passarel·la catalana

 

De romàntics a crítics. A què es deu aquest punt d’inflexió?

Clara: Hi fa molt el context socioeconòmic en el que vivim i també que ens estem fent grans i ens motiven altres temes.

Xavier: ‘Hands up’ ret homenatge a quatre lladres cèlebres de la història. Precisament aquesta última col·lecció està inspirada en un dels temes que ens preocupen i que veiem als mitjans de comunicació.

 

Per tant, a partir d’ara aposteu per aquest nou enfoc...

Clara: Ara ens interessen coses diferents de quan vam començar i en les nostres col·leccions plasmem més les vivències i el fets que ens interessa donar a conèixer. De moment volem continuar en aquesta direcció més crítica. Almenys, aquesta és la intenció.

 

Zazo&Brull ha canviat la vessant romàntica dels seus inicis per una visió més sarcàstica de les col·leccions

 

Un canvi de rumb que manté intacta l’ànima de Zazo&Brull.

Xavier: Si, la nostra roba sempre té un motiu de ser. Ens aboquem molt en el disseny i per això, en la posada en escena, durant les desfilades, es transmet aquesta passió i la coherència en la col·lecció. Tot té un sentit i no deixem res a l’atzar.

Clara: Nosaltres som molt partidaris del detall, de la innovació i de la recerca. En el procés creatiu sempre ens posem un repte i volem que aquest sigui trencador. A més, crec que tenim uns trets característics, sobretot pel que fa formes, volums i patronatges. La gent que ens segueix ja ho sap.

 

Explica’m quines són aquestes característiques diferenciadores!

Xavier: A les nostres col·leccions sempre hi ha referències al cos humà, ens agrada molt relacionar l’anatomia amb la moda. El cos ens inspira i podríem dir que és una obsessió creativa que es repeteix.

Clara: Som molt gràfics i estructurals, fins i tot ens diuen arquitectònics! Utilitzem les línies per marcar la musculatura, els ossos, la caixa toràcica... Són petites referències que recorden al cos, no és res explícit!

 

Els dissenys de Zazo&Brull són per a dones elegants i amb caràcter. I què me’n dieu de l’home? Us plantegeu fer línia masculina?

Clara: Ens ho pregunten molts nois! Ens faria molta il·lusió però ara mateix no tenim temps. Potser en un futur ens ho podríem plantejar però de moment centrem tots els esforços en tirar endavant les col·leccions femenines i potenciar-les aquí i si podem, a l’estranger.

 

 

Zazo&Brull es plantegen fer una segona línia de roba més econòmica
 

Ara que ho esmenteu, on esteu obrint nous mercats?

Xavier: Estem molt enfocats al Brasil. Tenim contactes i creiem que la nostra filosofia pot connectar. De moment hem presentat tres temporades i estan molt interessats en obrir nous punts de venda. Ara mateix és el que estem movent.

Clara: També tenim contactes a Polònia, Holanda i Itàlia. Ens segueixen, els agrada el que fem i contacten per a futurs projectes. Tot i així és difícil obrir mercats i continuem enfocant-nos en la nostra botiga física de Barcelona i en la comercialització on-line. La situació econòmica no acompanya.

 

Precisament, per mimar els de casa, teniu algun repte a curt termini?

Xavier: Volem treure una segona línia de Zazo&Brull més econòmica per fer front la baixada del consum. De fet a la botiga intentem tenir peces més barates i bàsiques que complementen els dissenys de la col·lecció. Són samarretes, vestits o jerseis pel dia a dia. Ara tenim pensat presentar-ho als distribuïdors perquè les peces arribin a més llocs.

 

Per tant, davant la crisi...reinvenció!

Clara i Xavier: Totalment!

 

Dos dissenys de 'Hands Up', la col·lecció tardor-hivern 2013/2014. Foto: Jordi Domènech