ES COLLECTION TANCA LA 2ª JORNADA DE DESFILADES DEL 080 BARCELONA FASHION

Dissenyadors
26 jun 2018 - 00:00

La firma ES Collection ha tancat les segona jornada de desfilades de la 22ª edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion amb “Bon Voyage”, una proposta plena de contrastos que s’inspira en el 60 aniversari de l’empresa Denier –matriu d’ES Collection- i en la Barcelona que la va veure néixer. Una Barcelona industrial, oberta i acollidora que, pel nombre de fàbriques que va arribar a aglutinar el Poblenou, va rebre el nom de “Manchester catalana”.
 
La jornada ha començat el matí al Recinte Modernista de Sant Pau, que ha estat testimoni del debut sobre la passarel·la de la firma de moda dona System Action. La marca ha presentat “The Origin”, una col·lecció per a la propera tardor-hivern 2018-19 inspirada en els orígens de la humanitat, quan allò natural i imperfecte era la norma. Teixits orgànics i colors càlids com terra i ocre defineixen una proposta amb què la marca estableix un abans i un després en la seva trajectòria.


 
Mans Concept Menswear, guanyador al Premi 080 Barcelona Fashion al Disseny Emergent a la passada edició d’hivern, ha estat el següent sobre la passarel·la catalana. Ha mostrat “Mans House” per a la primavera-estiu 2019, una col·lecció que mira al Berlín dels anys 90 i combina el rigor de la sastreria masculina amb detalls d’influència nu rave que celebren la llibertat adquirida al Berlín post-mur.
 
Per cloure les desfilades del matí, Krizia Robustella ha pujat a la passarel·la “Fancy Feast” per a la temporada SS2019. La guanyadora ex aequo del Premi a la Millor Col·lecció a l’edició anterior segueix fidel al seu estil sport deluxe amb dissenys oversize per a home i dona que ara tenyeix de tons que van del vermell i el lila fins al rosa i blau pastel. Robustella també introdueix vestits cenyits al cos i americanes per a ells en una col·lecció que es complementa amb els accessoris de Secretos de Alcoba –els barrets- i de Carla López –les bosses de mà-.
  

  
A la tarda el disseny independent ha estat el protagonista. Manuel Bolaño ha tornat a la passarel·la 080 Barcelona Fashion amb “Plan B”, la seva aposta per una col·lecció contínua i atemporal de moda dona, caracteritzada per l’essència de Bolaño: treball artesanal, tècniques de costura, teixits d’alta qualitat i volums inesperats per a una silueta contemporània.
 
Ha seguit Miriam Ponsa amb “I have a dream”, inspirada, segons les paraules de la dissenyadora, “en la figura de Martin Luther King i en la lluita en pro dels drets civils afroamericans, que es converteix en una denúncia de la injústicia  en el procés polític  català”. Les models amb una cinta a la boca com a denúncia de la repressió han lluït samarretes amb missatges inequívocs, dissenys inacabats i detalls de cinteria que representen l’opressió.
  

  
Txell Miras ha ofert una altra dosi de disseny independent català amb “Clínic”, la seva col·lecció per a la primavera-estiu 2019 inspirada en la seu del 080: l’antic Hospital de Sant Pau. Miras no es fixa, però, en l’esplendor modernista del recinte sinó en la seva condició d’un espai on es troba la vida amb la mort, els malalts amb els metges, el dolor i l’esperança. Colors com vermell, verd, blau i negre representen aquests diferents conceptes en una col·lecció on el cotó és el material estrella.