ISOMETRIC GUANYA EL PREMI NACIONAL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA AL DISSENY EMERGENT 080 BARCELONA FASHION

Dissenyadors
5 febr. 2015 - 00:00

Els debutants Jessica Montes Benito i Joan Ros Gallofré, amb la seva marca de moda masculina Isometric que va desfilar dimecres, han guanyat el nou guardó del certamen que ara té categoria de Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al Disseny Emergent 080 Barcelona Fashion. Un reconeixement que impulsa la carrera d’aquests nouvinguts a la passarel·la catalana i de la seva proposta “Psique” per a la tardor-hivern 2015-16 basada en dissenys de sastreria moderna i siluetes relaxades.
.

.
En una cerimònia presidida pel Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, s’ha recordat a la dissenyadora i empresària Sita Murt recentment desapareguda en un petit homenatge. Després ha sigut el moment d’entregar el premi als guanyadors amb la presència, també, del gerent del Consorci de Comerç Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat i director del 080, Miquel Rodríguez, així com dels membres del jurat: Els estilistes Ana Murillas i el tándem Fermin&Gilles; Ilona Marx, directora de la publicació alemanya J’N’C; Sílvia Viudas, directora de l’Escola Superior Felicidad Duce i Tucho Balado, referent del prêt-à-porter nacional.
.
També aquest matí, el conseller Felip Puig ha sigut l’encarregat d’inaugurar la tercera edició del Barcelona Fashion Summit al Palau de la Música Catalana, una trobada professional amb més de 300 empresaris i directius de la indústria de la moda que en aquesta edició es centrava en els reptes de l’entorn digital.
.
Entrant ja en les desfilades, l’última jornada de la 15ª edició del 080 Barcelona Fashion ha arrancat al matí amb Oscarleon i la seva col·lecció per a dona “Les enfants troubleurs”. Els trastorns psicològics han inspirat una línia en blanc i negre on teixits tecnològics com el nylon conviuen amb d’altres naturals com el pèl de conill.
.
Ha seguit una altra debutant sobre la passarel·la: Rita Row. Aquesta marca de dues creadores ha presentat “WOW – Widows of Woodland” (Vídues del bosc), d’un accentuat estil nostàlgic amb peces tradicionals de la indumentària hivernal. Blau cel, mostassa, grisos i negre han dominat una col·lecció càlida i atemporal on el punt és el protagonista.
.

.
WHO ha seguit a la passarel·la habilitada a la Sala Marquès de Comillas del Museu Marítim de Barcelona. La seva proposta per vestir la dona a la tardor-hivern 2015-16 porta per títol “Reworks” i ha apostat per la dicotomia de tradició i modernitat al mostrar patrons clàssics en teixits innovadors.
.
El torn ha sigut després per Aldomartins amb la seva col·lecció “Passió per l’hivern”. Una proposta de tocs esportius que beu de la moda vintage après-ski però que introdueix volums nous i superposicions per presentar una nova mirada sobre l’estil aventurer i rústic.
.

.
Punto Blanco
ha continuat sobre la passarel·la amb la seva proposta “Connectivity”, inspirada en l’era digital. Una col·lecció versàtil i contemporània on els colors calents es barregen amb els freds, els clars amb els foscos.
.
Una altra firma emblemàtica, Torras, ha agafat el testimoni. “Mimesis” és la seva proposta per a home i dona per al pròxim hivern, amb dissenys d’aire bohemi que presenten individus d’ànima salvatge vestits en models on manen la barreja de colors i de teixits.
.
Ha tancat la sessió matinal de desfilades Escorpion amb la seva col·lecció per a dona “Interludis”. Una línia elegant i discreta per a la dona on destaca l’aposta per la faldilla midi de cuir així com els conjunts de dues peces en detriment del vestit.
.

.
La tarda es presentava emocionant amb l’entrega del nou premi del certamen. Abans, però, ha desfilat sobre la passarel·la la col·lecció de Natalie Capell, reconeguda per les seves siluetes lànguides i colors empolvats i l’ús de tuls i viscoses en vestits llargs, la seva peça estrella. Amb el nom de “Tierra...” ha apostat sobretot pel negre i s’ha mantingut fidel al seu estil sobri i personal.
.
Un cop finalitzat l’acte d’entrega del premi, ha sigut el torn de Justicia Ruano que tancava les desfilades dels creadors convocats en aquesta 15ª edició. La dissenyadora ha presentat “Ethno-Glam”, una proposta urbana i femenina de siluetes clàssiques que s’actualitzen gràcies a l’ús de teixits innovadors combinats amb altres naturals com seda, cotó i llana.
.

.
El punt i final de la jornada, i de la 15ª edició del 080 Barcelona Fashion, ha estat la desfilada de MODAFAD, amb les propostes dels dissenyadors guanyadors de la passada edició dels premis MODAFAD: Pedro Covelo –el guanyador-, Martín Maldonado –menció especial del jurat- i la mexicana Yoseline Martínez, convidada per l’organització. Moda emergent per concloure un certamen on es premia el talent jove i independent de casa nostra.