Josep Abril, premi a la millor col·lecció

Dissenyadors
31 gen. 2014 - 00:00
Josep Abril, premi a la millor col·lecció 080 Barcelona Fashion

El dissenyador Josep Abril ha estat el guanyador del Premi 080 Barcelona Fashion per la seva col·lecció "REFLECTIONS". El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, acompanyat dels membres del jurat internacional del 080 , ha lliurat aquest matí el guardó que distingeix la millor proposta d'aquesta tretzena edició de la passarel·la de moda catalana i que està dotat amb 20.000 euros. La dissenyadora Georgina Vendrell ha rebut una Menció Especial per la seva col·lecció "dualismes".

 

El conseller ha felicitat els guanyadors i ha destacat l'èxit d'aquest 080, ja que "ha fet un punt d'inflexió pel caràcter creatiu dels emprenedors i dissenyadors, per la fortalesa i consolidació de les grans marques i col·leccions i per l'entorn que ha acollit aquesta nova cita de la moda". Puig ha ressaltat que " avui tenim a 080 un esdeveniment de caràcter internacional".

 

El jurat internacional d'aquesta tretzena edició del 080 Barcelona Fashion està integrat per l'assessora internacional de venda i compra per Harvey Nichols Hong Kong a París, i presidenta del jurat, Song Pham, la consultora de moda de Holt Renfrew - Lambert and Associate, Victoria de la Fuente; l'estilista i redactora a El País Semanal i consultora de marques de moda, Anna Vallès Recasens, la directora de Moda de Standard Magazine i fundadora de Modaclic.com, Perrine Muller, i el director de Idep Barcelona i fundador de la plataforma d'Escoles de Moda de Barcelona, Óscar Heredero.

 

Josep Abril, premi a la millor col·lecció 080 Barcelona Fashion


El guanyador: Josep Abril amb la col·lecció " REFLECTIONS "

 

El jurat internacional del 080 ha triat la col·lecció " REFLECTIONS " com la millor de l'actual edició de la passarel·la catalana, per la creativitat, qualitat i projecció internacional de la proposta.

 

El dissenyador català ha presentat per a la temporada un home urbà i elegant sense perdre el característic segell del creador. Les seves propostes més clàssiques les ha aplicat a vestits i abrics , mentre que les apostes més experimentals i arriscades han estat els micos i els petos de patrons desestructurats. Justament amb el tradicional negre, Abril ha apostat fort pels quadres- que se superposen en jaquetes i camises -blau cel i gris gel, i pel blau marí que s'aplica a jerseis de llana tricotada i trenada.

 
Menció especial del jurat del 080 a Georgina Vendrell

 

La col·lecció "Dualismes" de Georgina Vendrell destaca per ser una proposta basada en els contrastos, la dualitat en la unió de conceptes oposats amb un resultat que transmet harmonia i equilibri. La barreja de materials i acabats són presents a les llanes premsades, la pell sintètica, el neoprè i el punt circular, on predominen els negres, els grisos i els blaus.

 

 

080 Design Contest

 

Per quarta edició consecutiva , el 080 Barcelona Fashion, conjuntament amb les escoles de disseny de moda de Catalunya, han organitzat el 080 Design Contest que nodreix la passarel·la la dels seus propis productes de marxandatge. En aquesta edició han participat alumnes i ex -alumnes d'escoles de moda de Catalunya.

 

En aquesta ocasió, s'ha seleccionat la proposta de Sabine Schwindling. El seu disseny en una samarreta de màniga curta es posarà a la venda a partir de la propera edició del certamen, al juliol de 2014 .