La Barcelona Bridal Week guanya pes a nivell mundial

Dissenyadors
12 maig 2014 - 00:00
Desfilada YolanCris. Col·lecció 2015
La Barcelona Bridal Week ha tancat la seva 24 edició amb una assistència d'uns 16.000 visitants entre la Passarel·la Gaudí Núvies i el Saló Internacional Noviaespaña, que diumenge abaixava la persiana amb una nodrida afluència de visitants professionals interessats a adquirir vestits, complements i articles de noces. Aquest esdeveniment, situa Barcelona com a ciutat de referència en el sector nupcial i els resultats avalen la política que la Generalitat de Catalunya està portant a terme per tal d’afavorir la internacionalització del sector de la moda a Catalunya, i de forma especial el sector de la moda nupcial i de festa.

 

Segons fonts de l'organització, el ​​60 % han estat visites internacionals (74 països diferents), el que suposa un increment del 23 % en el nombre dels llocs de procedència respecte a l'any passat. Els més nombrosos provenien d'Itàlia, Alemanya, Rússia, Estats Units, Regne Unit, Portugal i el Brasil.

 

Aquestes dades ratifiquen l'èxit d'un dels sectors més potents del tèxtil, que compta amb firmes que ja s'han convertit en líders mundials. De fet, Espanya és, després de la Xina, el segon país del món que exporta articles de moda nupcial, convertint aquest sector en un dels més potents i sòlids de l'economia espanyola. Segons el director de l'esdeveniment, Miquel Serrano, "es nota un moderat optimisme en el sector, així que estem satisfets dels resultats, en concret en l'àmbit internacional".

 

L'oferta del saló ha estat de les més completes de les últimes edicions, en ocupar el pavelló 2 del recinte de Gran Via on s'han exposat uns 10.000 vestits de núvies i més de 2.500 de festa, presentats per 200 marques, el 50% de elles internacionals, i ha acollit per primer any el saló de bijuteria i complements de moda Eurobijoux&MIBI.

 

Desfilada Pronovias. Col·lecció 2015

 

Per la seva banda, la Passarel·la Gaudí Núvies, que va tancar el divendres amb la desfilada de Pronovias en el seu 50 aniversari, va omplir completament l'aforament en les 19 desfilades en què 22 dissenyadors van mostrar més de 600 noves creacions que conformen algunes de les col·leccions de 2015 més rellevants del món.