La fantasia colorista de la dissenyadora Mertxe Hernàndez

Dissenyadors
21 març 2013 - 00:00
La dissenyadora Mertxe Hernàndez a la seva botiga del Born

Color, relleus i textures. La primavera ja ha arribat a la botiga taller de la Mertxe Hernàndez situada al cor del Born. Aquesta vegada, la veterana dissenyadora barcelonina s’ha inspirat en el famós conte de Lewis Carroll per il·lustrar uns dissenys plens de fantasia per “una dona femenina i un punt arriscada". ‘Alice in Wonderland’ segueix l’inconfusible estil de la Mertxe però amb pinzellades cromàtiques més vives per donar la benvinguda a la calor. El collage, la superposició de teixits, les serigrafies i els desfilats son marca de la casa i segueixen presents en la nova col·lecció, formada per una quarantena de models diferents. La creadora no s’oblida del seu bestseller que també és present en la nova proposta primaveral: és el coll negre format per tires de roba de teixits diversos, “una peça elegant i trencadora”.
 

La moda de Mertxe Hernández sempre va lligada a l’art i cada temporada el seu atelier acull una artista amb un estil que compagina estèticament amb els dissenys de la col·lecció. Aquesta vegada els collages de paper de la pintora Julie Kuyath mariden a la perfecció amb ‘Alice in Wonderland’. Moda i art en consonància.

 

La nova col·lecció de primavera 'Alice in Wonderland' segueix l'inconfusible estil de la dissenyadora

 

 

Una dissenyadora reconeguda internacionalment
 

Entusiasta, treballadora i perseverant. Els dissenys de la Mertxe Hernández “són una prolongació de la seva personalitat”. Al peu del canó des del 1997, la creadora s’ha forjat una trajectòria rica en experiències, guardons i col·laboracions en esdeveniments lligats a Barcelona. Entre els seus treballs més recents destaca el disseny i la producció de línies de samarretes de merchandising per al Cirque du Soleil, Turisme de Barcelona, La Pedrera, el Museu Picasso i la botiga del Gran Teatre del Liceu.

 

La clau de l’èxit d’aquesta dissenyadora independent ha estat la constància i la fidelitat al seu estil que fins i tot li ha valgut el reconeixement de la premsa nacional i internacional: el New York Times la considera una ‘imprescindible’ del Born i defineix les seves creacions com ‘refined bohemian pieces’. Actualment, Mertxe Hernández segueix al capdavant del seu estudi del Born freqüentada habitualment per clientela estrangera.

 

Detall d'una nova peça de la col·lecció primaveral

 

El bestseller de la dissenyadora