La moda catalana captiva el mercat mexicà

Dissenyadors
10 oct. 2014 - 00:00
Desfilada Sita Murt. Col·lecció primavera-estiu 2015
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, juntament amb representants d’empreses i dissenyadors de moda catalans, ha mantingut durant aquest dies a Mèxic diverses reunions amb potencials compradors del país.

 

La delegació catalana —integrada per representants del Clúster Tèxtil Moda de Catalunya, les empreses Carlomango, Promise, Anna Mora i Brunella, Ritex 2002, Smash, Veneno en la Piel i Zdzero Defects i, les firmes vinculades al 080 Barcelona Fashion -Sita Murt, Torras i Condor- s’ha reunit amb representats de les principals cadenes de centres comercials i grans superfícies del país llatinoamericà, entre les quals Palacio del Hierro, Liverpool, Sears i la cadena nord-americana de grans magatzems Saks, amb presència a Mèxic.

 

També s’han mantingut contactes amb grups d’importadors i distribuïdors, fabricants i botigues especialitzades. Segons ha explicat el gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), Miquel Rodríguez, “el balanç és molt satisfactori, els operadors s’han mostrat molt interessats”. Abans de finalitzar la missió empresarial, ja s’han tancat diversos acords comercials amb les cadenes Liverpool, Palacio del Hierro i Sears.

 

Daltra banda, s’han mantingut contactes amb representants de la Mercedes Benz Fashion Week Mexico per treballar en una possible col·laboració en el marc de la 080 Barcelona Fashion Week. Rodríguez ha explicat que “estem estudiant la possibilitat d’una cooperació i intercanvi entre les dues passarel·les”.
 

Oportunitats del mercat mexicà per a la moda catalana

Entre els atractius de Mèxic pel sector del tèxtil-moda destaca el fet que representa un mercat de més de 100 milions de persones, amb similitud d’hàbits de consum, una percepció molt positiva de les empreses i productes nacionals, i amb presència ja establerta al país de companyies catalanes.

 

Actualment, Mèxic és ja un dels principals mercats exportadors per a Catalunya a l’Amèrica Llatina: al 2012, el 31,31% del total de exportacions espanyoles a Mèxic, procedien de Catalunya. En particular, en l’àmbit de la moda nupcial, al 2013 Mèxic ha estat el principal mercat de les exportacions catalanes del sector al continent americà, amb el 2,4% del total de les vendes catalanes en moda de núvia i cerimònia.