La moda de Barcelona, en plena expansió internacional

Dissenyadors
18 nov. 2015 - 00:00

La moda del 080 Barcelona Fashion triomfa arreu del món. No és només que el nombre de visitants estrangers a la passarel·la catalana augmenti edició darrera edició, sinó que les marques que hi desfilen cada vegada són més presents al panorama internacional. Al cas de Cóndor a Taiwan, ara es sumen tres nous exemples. El primer és BCN Brand, la companyia especialitzada en sneakers d’estil fresc i colorista tintades a mà, que també presenta accessoris i una línia de bany, ha iniciat aquest mes de novembre un ambiciós projecte de creixement al Japó, que se suma al seu pla d’expansió internacional. Present actualment a països com França, Itàlia, Dubai i Rússia, la firma de Pablo Caralps afegeix ara el país nipó on primer comercialitzarà la seva línia a un nou centre comercial de la cadena Takashimaya, tot un referent al continent asiàtic. A partir de febrer de 2016, la marca es vendrà a diferents punts de venda del país, després d’haver-se donat a conèixer a través de fires locals durant els mesos precedents a fi de preparar el terreny a una altra novetat important: una tenda online dirigida només al públic japonès.
.
Per la seva banda, Naulover també mira al 2016 amb optimisme i la il·lusió de nous horitzons. La firma de Carme Noguera entrarà al mercat d’Orient Mitjà a inicis de l’any que ve, de la mà d’un soci local, amb una primera botiga a Dubai. A més, també es troba en negociacions per dur les seves peces de punt a Mèxic i a Xina, dos països on encara no té distribució. En canvi, on sí opera amb èxit és a Europa, concretament a Bèlgica, Portugal i Itàlia, on té una forta presència.
.
Finalment, Bóboli és el tercer exemple de marques de casa nostra d’influència internacional. La companyia ha apostat fort per la internacionalització aquest 2015, des que va estrenar una nova seu i centre logístic a Llinars del Vallès (Barcelona) a inicis d’any. De cara a l’any que ve, continua amb el seu pla d’expansió i serà una de les firmes presents a la fir de moda CPM Moscow, líder a l’Est d’Europa que celebrarà la seva 26.ª edició del 23 al 26 de febrer.