Les tendències 080 Barcelona Fashion per l’hivern 2018

Dissenyadors
7 des. 2017 - 00:00

A l’edició de febrer 2017 molts dels dissenyadors i marques que van participar a la passarel·la 080 Barcelona Fashion van presentar les seves col·leccions per la tardor-hivern 2017-18, mentre que una minoria va apostar per col·leccions see now, buy now d’estiu 2017. Després d’haver repassat les tendències de tardor, ara ens centrarem en què es porta aquest hivern en moda home i dona segos els dissenyadors i marques de la passarel·la catalana.
.

En moda dona, l’estampat de quadres d’estil British és una de les tendències més destacades. Aldomartins, Naulover, Brain & Beast i l’emergent Anel Yaos són alguns dels noms de la passarel·la 080 que van presentar looks a quadres en estils molt diversos, que actualitzen aquest estampat associat amb les Highlands escoceses.
 

 
D’altra banda, aquest hivern també es porta la pell en colors diferents als clàssics negre i marró. Aubergin, Pilar del Campo, Wom and Now i Gema Sach van presentar agosarats dissenys en pell de colors com vermell, blau klein i albergínia que enriqueixen els armaris d’hivern amb un toc diferent.

 

Una altra tendència que van abraçar amb força els dissenyadors de 080 van ser els jerseis de punt gruixut, a vegades amb detalls inacabats, per poder arribar al somniat Hygge danès; és a dir, aquella sensació acollidora, pròpia de l’hivern, de calor de la llar gràcies a vestir un bon jersei de llana. En dissenys oversize, Loa by Lidia Aguilera, Anel Yaos, Escorpion i Aldomartins van presentar looks que se sumen a aquesta tendència tan atractiva quan baixen les temperatures.
 


La sensació de calidesa també defineix una altra de les tendències de l’hivern 2018: les mantes. Des que Christopher Bailey a Burberry va posar de moda els ponxos –amb les inicials personalitzades- el 2014, no havíem vist tanta abundància de capes i mantes sobre la passarel·la. Oscarleon, VM La Siberia, Txell Miras i Macson en moda home aposten per aquesta càlida tendència aquest hivern.
 


Seguint amb la moda home, hi ha una clara tendència guanyadora quan baixen les temperatures: els teixits encoixinats. La futurista desfilada de Miquel Suay “23º 51' 19''” va presentar alguns looks amb aquest tipus de teixits, a vegades, recordant a la icònica pel·lícula “2001: Una odissea de l’espai” que precisament el 2018 compleix el seu 50è aniversari. Torras i Custo Barcelona també se sumen a aquesta tendència que tanca la repassada al que es porta aquest hivern que és a punt de començar.