Les tendències de moda vistes al 080 Barcelona Fashion per a la tardor-hivern 2016-17

Dissenyadors
3 nov. 2016 - 00:00

A la 17ª edició del 080 Barcelona Fashion celebrada a l’emblemàtica Casa Llotja de Mar de Barcelona, els dissenyadors i firmes van presentar les seves col·leccions per a la tardor-hivern 2016-17. Ara que ja ha començat la temporada, fem una resum de les tendències dominants vistes sobre la passarel·la catalana, començant amb les peces obligades de la temporada com l’armilla per a la dona. Curta, llarga, de vestir, de pèl... les versions es multipliquen per a aquesta peça sovint associada a l’armari masculí que aquesta tardor-hivern 2016-17 s’endú tot el protaganisme. Lupo Barcelona, Sita Murt, Pablo Erroz, Miriam Ponsa i Celia Vela aposten per ella.
.

.
Una altra peça de tendència és la brusa hiperfemenina, victoriana, amb llaç en la majoria de casos, vaporosa i sensual. Menchén Tomàs la presenta en versió transparent, Aldomartins amb un generós llaç al coll i Txell Miras llarga i d’una elegància exquisida. Però aquesta no és l’única manera de dur camisa aquesta tardor. La versió masculina, a ratlles o quadres, també és tendència com va demostrar Manuel Bolaño a la seva desfilada d’inspiració western, Sita Murt i fins i tot Bóboli per a les fashionistes més joves.
.

.
Quant a teixits, hi ha un protagonista absolut: el vellut. És el rei de la temporada i aporta distinció a qualsevol estilisme. L’interpreten firmes tan dispar com Lebor Gabala, TCN, Custo Barcelona i Celia Vela en versió micro. Els teixits brillants també són tendència aquesta tardor-hivern 2016-17 i Justicia Ruano ho va demostrar amb una col·lecció agosarada plena de reflexos. Menchén Tomàs i Yerse també se sumen a aquesta tendència.
.

.
Referent a estils, hi ha dos dominants per a la dona. D’una banda, l’estil bohemi va inundar la passarel·la de la mà de firmes com Aldomartins, Sita Murt i Escorpion amb estampats ètnics, brodats i teixits naturals. De l’altra, l’estil sixties també torna gràcies a Custo Barcelona i, sobretot, Naulover que va semblar fer un homenatge a l’icona Iris Apfel, convidada d’honor a l’edició anterior de la passarel·la 080 Barcelona Fashion.
.

.
La moda per a l’home també introdueix novetats aquesta tardor-hivern 2016-17. Els pantalons es porten més amples per a una silueta relaxada com presenten CARLOTAOMS, Brain & Beast i Edgar Carrascal.
.

.
Per a les peces d’exterior, hi ha tres dissenys clau: la bombeer, com introdueixen Punto Blanco i Pau Esteve; la capa, per què aposta Edgar Carrascal, i el duffle-coat de Pablo Erroz. El punt de tendència l’aporten complements inesperats com el mocador al coll que es va veure a Manuel Bolaño, les joies masculines de Pablo Erroz i els colls llargs i amples, que es tornen protagonistes a les col·leccions de Celia Vela i, especialment, Torras.