LES TENDÈNCIES DE PRIMAVERA 2019 SEGONS LA 080 BARCELONA FASHION

Dissenyadors
24 març 2019 - 00:00

La primavera 2019 ja ha començat i és moment de fer un repassada a les tendències en moda home i dona segons els dissenyadors i marques de la passarel·la 080 Barcelona Fashion. Malgrat que, cada vegada més, els creadors aposten per col·leccions atemporals i contínues, també és cert que podem detectar tendències que es repeteixen en vàries col·leccions i es propaguen en en circuit internacional, des de la passarel·la de Nova York fins a la Setmana de la Moda de París.
 

 
Una d’elles és el color groc. Són molts els dissenyadors de moda home i dona que introdueixen peces o total looks en aquest color enèrgic i optimista que crida al bon temps. Aubergin, Pablo Erroz, la debutant Teoh & Lea, ES Collection, Maite by Lola Casademunt, Mans Concept Menswear, Miquel Suay, TCN i Míriam Ponsa, qui va tancar la seva reivindicativa desfilada primavera-estiu 2019, amb un look en groc són noms de la 80 que aposten pel color de la temporada, amb permís del Color Pantone 2019 Living Coral.
 

 
Aquells que no s’atreveixin amb el color groc, poden optar per la sobrietat i l’elegància del beige, un altre to de moda aquesta primavera-estiu 2019. Aquest no-color es porta especialment en looks monocolor, de cap a peus, una tendència molt fàcil d’adoptar que estalvia maldecaps a l’hora de decidir el temut què em poso?
 

 
Sobre la passarel·la 080, hem vist aquesta tendència en vàries versions: chic de la mà de Xevi Fernandez i la seva jaqueta llarga de pell combinada amb uns culottes per sota del genoll; informal segons amt. i Lebor Gabala; festiu i glamourós amb el segell sempre femení de Sweet Matitos; delicat a la col·lecció de TCN; urbà en els looks d’Antonio Miro i Maite by Lola Casademunt… Una mostra de la versatilitat del beige, un color que triomfa aquesta primavera-estiu 2019.
 

 
Una tendència per a les més agosarades són el conjunt d’americana i pantalons en colors inesperats, que s’allunyen dels clàssics negre, blau marí i gris. L’oficina o la feina ja no seran tan avorrides aquesta temporada de la mà d’aquesta tendència que tan bé representen a la passarel·la 080 dissenyadors com Pablo Erroz, amb un look groc; Xevi Fernandez, amb un verd menta l’original versió vestit del qual ha lluït ja amb èxit Amaia d’OT; i Txell Miras, amb un vermell intens i el seu particular estil contemporani. Les marques Lebor Gabala, Aubergin Maite by Lola Casademunt, amb una femenina versió en malva, són altres noms que presenten conjunts d’americana i pantalons per a dona aquesta primavera 2019.
 

 
Com a tendència festiva, les plomes i els serrells enriqueixen les col·leccions d’aquesta temporada. Per decorar les faldilles i vestits més especials, hem vist aquest recurs a les desfilades de Custo Barcelona, Sweet Matitos, TCN, Ze Garcia i Pablo Erroz. Quant a textures, la xarxa i l’artesania del macramé són també tendència aquesta primavera-estiu 2019. A la passarel·la 080 Barcelona Fashion, dissenyadors que han fet de l’artesania el seu segell com Manuel Bolaño, 113 Maison i Miriam Ponsa representen bé aquesta tendència, junt a d’altres com Antonio Miro i Killing Weekend.
 

 
En moda home, aquesta primavera 2019 torna l’americana creuada de doble botonada que tant va triomfar a la primavera-estiu 2017 entre els homes amb més estil. La diferència és que ara el seu patró és més relaxat i es porta més ampla, com vam veure el juny passat a la desfilada de Miquel Suay, un dels màxims exponents d’aquesta tendència a la passarel·la 080. Mans Concept Menswear i Antonio Miro també inclouen blazer creuades a les seves col·leccions, cadascú en el seu estil.
 

 
Seguint amb els vestits de moda per a l’home aquesta primavera-estiu, un detall de tendència és dur-los lligats a la cintura, ja sigui a l’estil kimono com vist a Etro o més relaxat amb un llaç com a Cerruti o Martin Margiela. A la passarel·la 080, la col·lecció guanyadora en la categoria de Disseny Emergent de Mans Concept Menswear va introduir la seva versió d’aquesta tendència, demostrant la visió del seu dissenyador Jaime Álvarez a saber què vol l’home d’avui.