LITTLE CREATIVE FACTORY, ANTONI MIRO I MANS CONCEPT MENSWEAR, GUANYADORS DELS PREMIS 080 DE LA 23 EDICIÓ

Dissenyadors
7 febr. 2019 - 00:00

La firma Little Creative Factory, que s’estrenava en moda dona en aquesta 23ª edició amb “The Makers”, i Antonio Miro, amb “Rock”, són els guanyadors del Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya a la Millor Col·leccio 080. D’altra banda, el jove dissenyador Jaime Álvarez, amb la seva firma de moda home Mans Concept Menswear i la col·lecció “Road to Goa”, s’ha proclamat guanyador del Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya SEAT 080 al Disseny Emergent 080 d’aquesta edició del certamen que impulsa la Generalitat de Catalunya, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM). A més, la firma Lebor Gabala ha estat distingida amb el Premi MODACC per a Marques Internacionals, promogut pel 080 amb el Clúster Català de la Moda (MODACC).

Ells han estat els protagonistes de l’acte de cloenda de la 23ª edició del 080 Barcelona Fashion celebrada al Recinte Modernista de Sant Pau, que ha estat presidit per la consellera d’Empresa i Coneixement Àngels Chacón, qui, en el marc de l’acte, ha felicitat “els protagonistes de la moda, guanyadors i dissenyadors, tots, per la vostra creativitat”. La consellera també ha remarcat el compromís del Govern amb el sector: “estem al vostre costat. Un dels reptes és posar en comú la creativitat i el talent amb la indústria”. Chacón ha tancat l’acte emplaçant als professionals de la moda i el públic a la propera edició d’estiu del certamen.
 

És la tercera vegada consecutiva que Jaime Álvarez guanya el guardó 080 al Disseny Emergent amb la seva firma Mans Concept Menswear. En saber-se guanyador, el jove dissenyador ha volgut agrair el premi “a la família del 080”. De la seva banda, Albert Villagrasa, director creatiu d’Antonio Miro, Premi a la Millor Col·lecció ex aequo, ha tingut unes paraules per altres creatius de la 080 i ha donat les gràcies a “companys de passarel·la com Àngel (Vilda), Oscar Leon i Pablo (Erroz) pel recolzament comú”.
 
Al seu torn, Cristina Fernández de Little Creative Factory s’ha emocionat al saber que també era una de les guanyadores d’aquest premi que reconeix el talent i la creativitat dels dissenyadors de casa nostra. Ella ha volgut agrair al jurat “haver escollit la meva col·lecció d’entre tantes de tant nivell” i ha remarcat que “quan somiem entre tots, els somnis es fan realitat”. Finalment, la guanyadora del Premi MODACC, Maite Muñoz amb la seva firma Lebor Gabala ha recollit el guardó visibilement emocionada i també ha tingut unes paraules d’agraiment.
.
El Premi Nacional SEAT 080 al Disseny Emergent està dotat amb 15.000 euros i té l’objectiu de potenciar l’estratègia empresarial de la marca per a la seva consolidació com a empresa. A més, una mostra de la col·lecció guanyadora passa a formar paet del fns del Museu Tèxtil i de la Indumentària de Catalunya. En aquesta 23ª edició, compta amb el suport de SEAT, un dels patrocinadors que fan possible el gran certamen de la moda catalana. D’altra banda, el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya a la Millor Col•lecció 080 Barcelona Fashion consisteix en la participació directa a l’edició d’estiu de 2019 del certamen, de forma gratuïta.
 
Pel que fa al premi MODACC a la Millor Col·lecció de Marques Internacionals consisteix en la participació directa a la propera edició de la passarel·la 080 de forma gratuïta i un premi valorat en 10.000 euros en serveis del Clúster Català de la Moda.
 
El jurat d’aquesta 23ª edició, encarregat d’escollir els guanyadors dels dos premis 080 ha estat integrat per ha estat integrat per Pilar Pasamontes, historiadora de la moda del segle XX i directora científica de Moda de l'IED Barcelona Escola Superior de Disseny; Beñat Yanci, estilista i consultor de moda; Manuel Outumuro, un dels fotògrafs espanyols més reconeguts; Francesca Tur Serra, publicista especialitzada en la investigació de tendències; i Huma Humayun, editora de moda i continguts de Shön! Magazine i estilista de moda i col•leccions.
 
Amb el lliurament de premis s’acaba el programa oficial d’aquesta edició d’hivern del 080 Barcelona Fashion. Però demà continua amb un programa OFF on destaca la desfilada solidària de la Fundació Ared, que tancarà una setmana de moda i tendències que ha mostrat el bon estat de la moda catalana actual.