LITTLE CREATIVE FACTORY TANCA LES DESFILADES DE LA DARRERA JORNADA DEL 21ª 080 BARCELONA FASHION

Dissenyadors
2 febr. 2018 - 00:00

La moda infantil ha estat protagonista en la jornada de clausura de la 21ª edició del 080 Barcelona Fashion. Després de Bóboli, Little Creative Factory ha presentat la seva col·lecció per a tardor-hivern 2018-19 “Horizons”. Una proposta executada en teixits clàssics com el lli i el cotó que utilitza tints vegetals per arribar a una gamma cromàtica molt personal que inclou des de vermell òxid, blanc calcari i blau intens junt a estampats de ratlles i quadres.
 
La darrera jornada d’aquesta nova edició de la passarel·la catalana ha arrencat aquest matí amb el “Tsunami” de Pilar del Campo, la creadora que domina l’ús de la pell i la modernitza amb audaços dissenys, ara tant per dona com per a home. Inspirada en aquest poderós fenomen meteorològic, Pilar del Campo ha presentat looks espectaculars amb sofisticades jaquetes de pell y abrics de pèl per a dona mentre que els homes vesteixen amb caçadores de pell negre o metal·litzades.
.

 
En un estil totalment diferent, i exemple de la diversitat que caracteritza la passarel·la 080 Barcelona Fashion, Ester Ferrando Knitwear ha estat la següent a presentar la seva col·lecció per a la tardor-hivern 2018-19. La dissenyadora Ester Ferrando s’estrena amb “Laberint”, inspirada en l’estètica vikinga i la simbologia celta. El punt és el protagonista d’una col·lecció en què també apareixen cotes de malla i la superposició de peces com a recursos per experimentar amb materials, textures i volums. El celtic blue és el color de base i es combina amb ocre, verd, torrats i granes en aquesta col·lecció per a home i dona.
 
A continuació, el jove creador Adrià Machado ha presentat “Komorebi” amb la seva marca de moda dona amt. Amb un nom que fa referència a la “llum que penetra entre els arbres” en japonès, el dissenyador presenta una línia que barreja teixits lleugers i lluminosos com el tencel i el cotó amb altres com el foil i presenta un diàleg entre la lum i les sombres a través de formes orgàniques i looks molt portables.
.

 
Per tancar les desfilades del matí, Agnès Sunyer ha presentat “Contrastos·, que ha suposat el seu debut a la passarel·la 080 Barcelona Fashion. La polifacètica creadora aposta aquí per una col·lecció de contrastos de teixits, formes i colors primaris per a una dona cosmopolita que busca la versatilitat de les peces per combinar-les a la seva manera i potenciar, així, la seva identitat.
 
Bóboli ha obert les desfilades de la tarda d’aquesta última jornada del 080 Barcelona Fashion amb la seva col·lecció ready to buy per a la primavera-estiu 2018 “Welcome to the jungle”. Estampats frescos y exhuberants es combinen amb detalls esportius en una proposta divertida i desenfadada en colors molt vius, ideals per a l’estiu.
 

En paral·lel a les desfilades, avui la 21ª edició del 080 Barelona Fashion ha acollit també la Jornada “Connecta’t” by FUTURMOD, que ha reunit prop d’un centenar d’assistents a la sala Francesc Cambó del Recinte Modernista de Sant Pau, seu d’aquesta edició. Al llarg de tot el dia, un total de 15 projectes d’emprenedors s’han anat presentant en format d’elevator pitch davant d’un auditori format per responsables d’empreses de moda, inversors, membres de l’administració i altres emprenedors en aquesta gran jornada de matchmaking, que busca facilitar connexions entre els diferents agents i generar activitat econòmica en el sector de la moda.
 
La inauguració ha comptat amb la presència de la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, la directora general d’Indústria, Àngels Chacón, i el president del Clúster Català del Tèxtil (MODACC), Lluís Costa. Vilalta ha assenyalat la importància de jornades com aquesta que “representen un espai necessari per crear vincles entre l’emprenedoria i l’empresa” i ha ressaltat el fet que se celebri en el marc del 080 perquè “aporta valor afegit al certamen”. Per la seva part, Chacón ha destacat que es tracta d’una iniciativa “fruit de la col·laboració públic-privada” i en relació als projectes presentat ha explicat que evidencies “que el tèxtil és un sector ple de futur”.