MANUEL BOLAÑO TANCA LA SEGONA JORNADA DEL 080 BARCELONA FASHION

Dissenyadors
2 febr. 2016 - 00:00

.
Manuel Bolaño
tanca la segona jornada de la passarel·la catalana amb la seva col·lecció “Oh Judy I need your love” que ha presentat amb una performance audiovisual, a l’alçada de les seves aplaudides col·leccions.

L’acció, però, ha començat el matí amb la desfilada conjunta de Krizia Robustella i Pablo Erroz. La primera ha presentat “Black Street” per a la propera Tardor-Hivern 2016-17, una proposta fidel a la seva essència que parteix de la cultura rap dels anys 80 i 90 a Nova York. L’sport deluxe torna, doncs, a pujar sobre la passarel·la del 080 combinat ara amb dosis de sofisticació ja que Robustella es fixa en els rappers de classes adinerades i incorpora abrics luxosos de pèl en colors com blau marí, gris, blanc i negre.
.

Ha seguit Pablo Erroz amb la seva col·lecció per a home i dona “Perception”. La transició artística dels anys 70 i 80 és el punt de partida per una col·lecció que respira un aire New Wave i auster, on regnen les línies oversize estructurades. Napa, bambula, llanes, viscoses, encaix de cotó, lamé i pvc són alguns dels materials emprats en una gamma cromàtica sòbria, que es mou entre el navy, el junior grey, el soft beige, el pirate black, el tangerine i el tango.
.

Després, ha estat el torn de Punto Blanco que ha presentat “Cinematic”, inspirada en el cinema, on fantasia i realitat s’uneixen per sorprendre i emocionar. Un leitmotiv lligar a l’estrena en exclusiva al 080 Barcelona Fashion de la seva col·laboració amb Warner Bros, per a qui ha dissenyat una col·lecció càpsula de roba interior en motiu de l’estrena de “Batman i Superman”, els dos personatges de còmic que han marcat la col·lecció.
.

Txell Miras ha estat l’encarregada de cloure les desfilades del matí amb la seva proposta “Conventual” per a la Tardor-Hivern 2016-17. La sobrietat i solemnitat del vestuari religiós és el motiu d’inspiració d’una col·lecció que pretén reinventar aquesta estètica des d’una perspectiva contemporània.  Llana, jacquard, neoprè, viscosa, bambula i prisats són els teixits amb què treballa per una línia senzilla alhora que misteriosa que es declina en negre, blanc, gris i marró.
.
A la tarda Míriam Ponsa ha obert la passarel·la amb “Aviadores”, una proposta amb què pretén reflexionar sobre “L’anhel de volar”. Així, s’han vist disseny que recorden als orígens de l’aeronàutica i fan un homenatge a les pioneres de l’aviació: dones valentes que van desafiar les convencions de l’època i que vestien amb peces oversize, masculines. Les cintes i gomes elàstiques han estat protagonistes junt amb les múltiples cremalleres.
.

Escorpion ha pres el relleu a la passarel·la amb “Ultramar”, una proposta inspirada en allò desconegut i allò somiat, en la conjunció d’aquests dos móns aliens i distants que dóna com a resultat siluetes amb pantalons masculins, batins hindús, faldilles fins als turmells i altres vaporoses amb estampats.
.
Finalment, Sita Murt ha presentat “Freedom’s mood”, un joc entre la sensualitat femenina i l’estil androgin urbà que té com a referents icones dels anys 70 com Ali McGraw. Així, s’han pogut veure vestits llargs i vaporosos amb brodats delicats; bruses lleugeres combinades amb el punt de jacquards de llana, capes amb dibuixos gràfics i abrics-embolcall. Colors tradicionals com marrons conviuen amb sofisticats vermells mentre que el cru i el nude aporten llum a la col.lecció.