Menchén Tomàs tanca la quarta jornada de desfilades del 080 Barcelona Fashion

Dissenyadors
2 jul. 2015 - 00:00

Amb la seva col·lecció “Identitats” per a la primavera-estiu 2016, el tàndem de dissenyadors Olga Ronquillo Menchén i Francesc Grau Tomàs de Menchén Tomàs han volgut transformar peces icòniques de l’armari masculí per a adaptar-les a la silueta femenina. Per fer-ho, han utilitzat diversos recursos que aporten fluïdesa i moviment: com el teixits de georgette i brocats de lúrex fins a tècniques de prisats i brodats i colors suaus com el verd aigua i el rosa pal.
.
Pel matí, un altre nom habitual de la passarel·la com és Georgina Vendrell ha presentat “Urban Warrior”. Per a la propera primavera imagina un home contemporani amb visió futurista a partir de l’ús de materials tecnològics i noves textures. Peces oversize, joc de volums i superposicions serveixen per dotar d’un estil urbà i eclèctic l’home actual.
.

.
Edgar Carrascal ha estat el següent per mostrar una proposta per a l’home totalment diferent malgrat la similitud en el nom. El que va debutar a la passada edició ha presentat “Warrior S/S 2016” que s’inspira en la violència contextual i l’esperança i la pau expressades a través del patronatge, de peces exteriors que ensenyen l’interior, amb forros i acabats, abotonades que s’obren pel costat contrari i peces girades.
.
Per la seva banda, els nouvinguts a la passarel·la catalana Como un Pez en el Agua han estat els següents amb la seva col·lecció “Swimwear Over the Rainbow”. Una col·lecció de moda bany basada en l’estètica pin-up amb què les dissenyadores Raquel Pérez i Sandra Puig han mostrat una dona molt sensual d’estil retro.
.

.
Aldomartins ha estat la següent a desfilar. Ho ha fet amb la seva col·lecció “Artistry” on s’ha servit del leitmotiv de la firma, els estampats, així com dibuixos i jacquards, per presentar una línia molt femenina, amb un punt místic i bohemi. Colors gastats i tons terra neutres estan emparellats amb colors aquàtics més sofisticats, com el verd amazones i el coral, amb accent de tons com el blau elèctric, el vermell òxid i els ocres, creant una paleta alternativa d’inspiració retro amb influències culturals diverses.
.
Holiday Dreams” ha estat la proposta que Punto Blanco ha presentat a continuació. La col·lecció per a home s’inspira en el bon temps i els somnis: temps de viatjar fins a platges meravelloses, paisatges plens de llum i oceans blaus amb còmodes bòxers i shorts. Estampats mariners i de fruites, tonalitats de violetes amb tocs de vermell, negres i blancs combinats amb neó són els tons d’una col·lecció estiuenca, chic i cool.
.
Tancant les desfilades del matí, Miquel Suay ha agafat el relleu sobre la passarel·la amb una altra proposta per a l’home. En el seu cas, s’ha inspirat en la cúpula de la sala XX dels Drets Humans de la ONU, obra d’art que simbolitza un mar en moviment, una cova i un missatge d’esperança. Així, la seva línia s’articula en torn als blaus, blancs i colors primaris com el groc, el vermell,  el verd o el violeta, i utilitza lli, cotons brodats, punts de xarxa, elàstiques, o creps per a peces amples i confortables, amb volums generosos als pantalons, samarretes i camises, i peces de cotó amb elements estampats, brodats i artesania de ganxet.
.

.
Per la tarda, Naulover ha estat l’encarregada d’obrir la passarel·la amb la seva col·lecció “Afrodizzia”, que beu dels colors del desert i enalteix els estampats tribals. Proposa per a la dona, combinacions extremes que barregen punt, seda, viscosa i línies que marquen volums inesperats y abracen el cos de les dones girafa.
.
Ha seguit Justicia Ruano amb la seva proposta “El Jardí de Monet” on s’enfronta a dos reptes creatius: l’estudi de les textures visuals i tàctics, treballades en blanc i negre (ràfies, prisats...), i l’estudi del color a través de teixits més llisos, amb barreges lluminoses, treballades amb transparències (organzes, gases de seda...), superposicions i estampats amb motius pictòrics. El motiu floral pren protagonisme en el chantilli i el guipur i amb volum a les peces.
.

.
La cita amb Manuel Bolaño ha estat la penúltima desfilada de la jornada. El reconegut dissenyador ha presentat “El Diari d’una nina Llop”, on, com és habitual en el creador, ha partit altra vegada d’una premissa poètica, recollida en un text naïve, amb la nit, la lluna i les estrelles com a escenaris de la història. Amb aquest punt de partida, Bolaño proposa una col·lecció per a home i dona amb siluetes amb superposicions, i peces oversize, aplicades a faldilles, vestits, bruses, jerseis i gavardines. Els teixits utilitzats són els cotons, les sedes, els jeans, tricots, jacquards, i teixits d’última generació. Destaquen els detalls en brodats, i uns curiosos llops de feltre i agulla de garfi.