MENCHÉN TOMÀS TANCA LA SEGONA JORNADA DE DESFILADES DE LA 080

Dissenyadors
27 jun 2019 - 00:00

Menchén Tomàs ha tancat la segona jornada de desfilades amb "Cotton Club", la seva col·lecció per a la primavera-estiu 2020. Inspirada en el mític club de jazz dels anys 20 de Nova York, la firma ha presentat la seva col·lecció més musical a través de dissenys en lluentons, seda, tul brodat i cotó. Els looks s’inspiraven, d’una banda, en l’estètica masculina dels gàngsters de l’epoca de la Llei Seca, sota el filtre sofisticat de la firma; i, de l’altra, en les siluetes femenines fluïdes pròpies dels anys 20, quan la dona va abandonar la rigidesa i el vestir estructurat per abraçar la seva llibertat.
 
Precisament la dona ha estat la gran protagonista de la segona jornada de desfilades, quan s’han presentat un total de 7 col·leccions a la passarel·la del Recinte Modernista de Sant Pau, moltes d’elles de moda femenina. La jornada ha començat amb la firma emergent Killing Keekend i la seva col·lecció “Climb”, amb què consoliden la seva aposta per una moda urbana de siluetes oversize, dirigida a un public jove que no distingeix entre gèneres i se sent còmode en looks sport per lluir a diari.
 
Després ha estat el torn de la dissenyadora debutant Sonia Carrasco que ha presentat la col·lecció “33.394759,-124.969482”, que fa referència a les coordenades de l’Illa del Plàstic, a l’Oceà Pacífic, tot una declaració d’intencions per fer-nos reflexionar sobre la sostenibilitat. Amb uns dissenys 100% orgànics i reciclats, la creadora ha convençut amb uns looks còmodes i contemporanis declinats en tons neutres com blanc, beige, khaki i blau marí.
 

 
També ha debutat a la 080 la firma convidada internacional Nous Étudions, que ha protagonitzat una desfilada doble: una natural i l’altra futurista, tot i que ambdues 100% veganes. La primera part de la desfilada ha estat un avançament de la col·lecció de primavera-estiu 2020, inspirada en terres àrides del planeta. Colors terra, peces oversize i la tècnica de la deconstrucció marquen uns looks d’aire masculí que se suavitzen amb l’aplicació de volants i l’ús de tons pastel.
 
La segona part era la col·lecció càpsula que Nous Étudions ha realitzat per a la marca Nike. Sota el nom “Nous Nike” hem vist sobre la passarel·la peces funcionals de composició tecnològica i aire d’avantguardia.
 
Ja per la tarda, Aubergin ha obert la passarel·la amb “Alter Ego”, amb què ens ha transportat al Nova York dels anys 70. Colors vius, estampats amb un punt psicodèlic i peces que allarguen la silueta caracteritzen una proposta fortament inspirada en l’streetstyle que mostra una dona lliure i amb personalitat única.
 

 
Després de proclamar-se guanyador del Premi 080 al Disseny Emergent tres vegades consecutives, la marca masculina  Mans Concept Menswear de Jaime Álvarez ha tornat a la passarel·la 080 per presentar “Night in Vienna”. Una col·lecció amb què segueix construint la seva visió pròpia de la indumentària masculina, amb looks basats en la sastreria clàssica a què aplica un twist contemporani i atrevit, ja sigui amb l’aplicació de volants, colls d’inspiració arlequí o plomes. La seda i l’organza són dos dels materials estrella d’una col·lecció rica i exuberant, en una paleta més sòbria del que ens té acostumats, que ha tornat a seduir, i a sorprendre.
 

 
La següent sobre la passarel·la, abans de la cloenda amb Menchén Tomàs, ha estat Txell Miras que ha presentat “Posthuman”. Una proposta futurista basada en la ciència-ficció que, com és habitual en ella, combina teixits tradicionals, com denim i cotó, amb materials tècnics i, fins i tot, plàstic.