Miriam Ponsa tanca la quarta jornada del 080

Dissenyadors
12 jul. 2013 - 00:00
Desfilada Miriam Ponsa. 12a edició 080 Barcelona Fashion

Miriam Ponsa, guanyadora del Premi 080, en l'edició anterior ha presentat la seva nova col·Lecció "Raiers". La dissenyadora manresana ha presentat dissenys inspirats en l'ofici ancestral del raier, consistent en la construcció de vaixells de fusta i en el transport pels rius. Ponsa ha treballat el brodat manual amb teixit de seda i ha fet un especial tractament del teixit, erosionant la peça a la intempèrie un cop confeccionada. Les formes àmplies de les peces es combinen amb altres més estructurades. Els teixits utilitzats són la seda, el voile de cotó, el lli resinat i la sarja. Els colors giren al voltant dels blaus, verds i grisos.

 

Josep Abril ha près el relleu a Ruano, per presentar la seva col·lecció "ICE SS # 2013N33". Abril, fidel al seu estil, proposa per a la primavera-estiu 2014 un home sobri i auster. El negre és el color estrella de la col·lecció, només trencat discretament pel blau plom en les seves diferents tonalitats. Abril aposta per les maxi-levites, les americanes asimètriques, els pantalons de tir baix amb mitjanes sobrefaldilles i la faldilla-pareo, tot això per donar moviment als dissenys.

 

La dissenyadora Justicia Ruano presentat la col·lecció per a dona "La Bellesa de la repetició". La creadora, que treballa entre Barcelona i Londres i es caracteritza per uns dissenys depurats, de línies suaus i ornamentades, proposa per a la primavera-estiu una col·lecció que parteix de dos conceptes: el moviment i la repetició. Amb aquest punt de partida, Ruano ha presentat una sèrie de dissenys que representen repeticions amb petites variacions, i aconsegueix el moviment, aplicant teixits molt vaporosos, com gases i sedes, obertures, volants i serrells. Els colors són tota la paleta de "pastissos"; des del maquillatge, vainilla, groc, mint, passant pel verd i el metal·litzatzat.

 

Al matí, "Californian Dream" de Yerse ha obert la passarel·la amb una col·lecció que s'inspira en la Califòrnia dels anys 60. Estampats florals vintage, brodats ètnics inspirats en el surf, teixits tenyits de forma artesanal, peces que transmeten un cert aire hippy de colors suaus.

 

Per la seva banda, el dissenyador Yiorgos Eleftheriades ha presentat "Estimulació excessiva d'un tipus específic", una col·lecció que fa gestos de complicitat al minimalisme postmodern, donant importància a l'equilibri de la peça. Formes elegants, amb detalls de retallades i efectes similars al paper, per crear un vestuari informal i imponent alhora.

 

La dissenyadora Guillermina Baeza ha volgut retre culte als colors, a la lluminositat que transmet Marroc, ia la creativitat i harmonia que reflecteix la seva arquitectura. "Tanger, records d'una terra mítica i llegendària", és la col·lecció de bany i llenceria que ha presentat per a la temporada primavera-estiu 2014.

 

Desfilada Yiorgos Eleftheriades. 12a edició 080 Barcelona Fashion