Moda catalana a Brussel·les

Dissenyadors
22 abr. 2014 - 00:00
Exposició 'Catalunya és moda, de l'alta costura al prêt-a-porter' al Palau Robert

Fins el 30 de juny de 2014, l'espai ‘Catalunya Europa’ de Brussel·les acollirà l'exposició 'Catalunya és moda, de l'alta costura al prêt-a-porter', impulsada per la Generalitat i amb l’historiador d’art, Josep Casamartina com a comissari. L'objectiu d'aquesta iniciativa és internacionalitzar els dissenyadors catalans a través de la passarel·la 080 Barcelona Fashion. La inauguració ha comptat amb la presència del delegat del Govern davant la Unió Europea, Pere Puig; el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Jaume Genovés i; del gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, Miquel Rodríguez.

 

A través de 28 vestits i material audiovisual, la mostra proposa una mirada retrospectiva a 50 anys de la història recent de la moda prêt-à-porter a Catalunya, punt de referència internacional. Uns anys en què es va implantar i consolidar el disseny i la confecció de roba seriada. El fenomen, al qual es van sumar les cases d’alta costura, les empreses confeccionistes de low cost, petits tallers, creadors i boutiques, va donar un impuls a la indústria tèxtil, molt important en aquella conjuntura per a l’economia catalana. La presentació inclou la majoria de noms importants de la història de l’alta costura i també s’hi incorporen marques noves, tant de dissenyadors emergents com de noms consolidats, amb la intenció d’ampliar el ric ventall de la creació a Catalunya durant aquest període.

 

Catalunya és moda’ presenta una mirada als principals noms que conformen el sector a partir de les peces conservades a la col·lecció tèxtil Antoni de Montpalau, dedicada a recopilar, estudiar i difondre el món del teixit i la indumentària, una iniciativa privada creada l’any 2004 a Sabadell.