Moda catalana a Mumbai

Dissenyadors
27 nov. 2013 - 00:00
Moda catalana a Mumbai, el salt a l'Àsia

La moda catalana i un tast del 080 Barcelona Fashion han fet el salt a l'Àsia i s'han promocionat a l'Índia. Aprofitant la missió empresarial que encapçala el president de la Generalitat, s'ha fet una desfilada a Mumbai on hi han assistit unes 500 persones. Quatre autèntics noms propis del sector català han mostrat peces de les seves col·leccions. 27 models hindús, a més d'una de les celebritats de Bollywood, s'han encarregat de fer lluir les creacions de dues marques catalanes de renom internacional: Custo Barcelona i Mango i de dos dissenyadors habituals de la passarel·la 080 Barcelona Fashion: Bran&Beast i Justicia Ruano. Els colors vius i les peces atrevides s'han mesclat amb la sofisticació en aquesta particular desfilada.

 

La nit de Mumbai s'ha vestit amb marques catalanes. Aprofitant la missió empresarial a l'Índia, la Generalitat ha portat fins al país asiàtic un tast de col·leccions amb segell català. El Govern ha volgut entrar per la porta grossa i, per això, ha escollit quatre marques o dissenyadors de renom internacional, que han mostrat peces tant de col·leccions passades com de la propera.

 

L'objectiu era posar Catalunya al mapa com a una destinació de referència en moda i disseny. L'acte ha congregat al voltant de 500 persones en un hotel de la ciutat. Marcat pel glamour, l'escollida per apadrinar-lo ha estat l'actriu catalana Adriana Cabrol, un clar exponent d'allò que es pot aconseguir quan Catalunya estreny llaços amb el país asiàtic.

 

La jove de Matadepera va triomfar l'any passat a Bollywood amb el film 'Zindagi na milegi dobara' ('Només es viu una vegada'). Aquí, Cabrol hi feia el paper d'una guia que acompanyava uns turistes indis de comiat de solter. La pel·lícula -amb el típic final bollywoodià del ball massiu- es va convertir en un autèntic èxit de taquilla i la van veure més de 70 milions de persones.

 

"Sincerament no m'ho esperava; però aquí a l'Índia la gent adora el cinema", comenta. Cabrol espera que la seva experiència a Bollywood serveixi per donar a conèixer més Catalunya al país asiàtic.

 

Precisament, la Generalitat també ha volgut aprofitar la passió que el cinema desperta entre els indis. Per això, un dels plats forts de la passarel·la ha estat veure desfilar una autèntica 'celebrity' del setè art al país, Aditi Rao Hydari.

 

Alguns models de la desfilada 080 a Mumbai

 

De Custo a Brain&Beast

 
La desfilada a Mumbai ha comptat amb la presència de quatre autèntics noms propis de la moda catalana. Hi han pres part les marques Custo Barcelona i Mango, i els dissenyadors habituals de la 080 Justicia Ruano i Brain&Beast (marca guanyadora de l'últim 080 Barcelona Fashion).

 

El marcat estil califòrnia de Custo Barcelona, que imprimeix a les seves peces color, psicodèlia i estampats, s'ha mesclat amb la sobrietat i l'elegància d'algunes peces de Mango, la sofisticació i el sentit de l'humor de Brain&Beast, i la feminitat i la fascinació pels materials i formes de Justicia Ruano. Tot plegat en una nit que ha servit per posar Catalunya al cel de Mumbai. Mentre les models feien la passada final amb una selecció de les peces, la passarel·la es tancava amb un castell de focs artificials.

 

Abans de la passarel·la, la Generalitat ha ofert un còctel als assistents. Durant el discurs que ha servit per donar el tret de sortida a l'acte, el president ha fet servir la metàfora per explicar les dimensions de Catalunya als indis i per traslladar-los el seu esperit de país.

 

"Imagineu-vos un país que, malgrat estar situat entre dos estats molt més grans, ha reeixit a l'hora de conservar la seva identitat, el seu llenguatge i la seva cultura", ha dit el president de la Generalitat. "Ha estat molt difícil; puc dir que avui dia és una mena de miracle", ha conclòs Artur Mas, abans d'obrir la passarel·la.