Neix BSTIM, la primera fira tèxtil catalana per captar més producció

Dissenyadors
29 des. 2014 - 00:00

La unió fa la força. Arriba la primera edició de la Fira BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing), un esdeveniment que vol que les empreses industrials tèxtils catalanes puguin oferir els seus serveis a marques, dissenyadors i distribuïdors europeus que busquin nous proveïdors o que es plantegin deixar de fabricar a Àsia i tornar la producció a Europa.

 

L’esdeveniment, organitzat per Fira d’Igualada i l’agrupació tèxtil FAGEPI, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) i el Clúster de Moda de Catalunya, entre d’altres entitats i professionals del sector.

 

La Fira BSTIM es perfila com un saló professional d’àmbit internacional que vol estimular la fabricació en proximitat i enfortir la indústria autòctona amb expositors majoritàriament locals. Aquests ofereixen, respecte els mercats estrangers, la possibilitat de fer sèries més limitades, dissenys personalitzats, menys estocs i costos financers. L’esdeveniment se celebrarà a Igualada -ciutat de gran trajectòria tèxtil- els dies 25 i 26 de febrer a l’edifici modernista de l’Escorxador.

 

Tot i que existeixen fires similars a París i Florència, BSTIM serà la primera fira de producció tèxtil de l’Estat espanyol i l’única fira europea pensada exclusivament per a productors locals.