POLITE TANCA QUATRE DIES DE DESFILADES A LA 080 BARCELONA FASHION

Dissenyadors
7 febr. 2019 - 00:00

Amb el dissenyador internacional Polite, tanquem quatre dies de desfilades i molta moda a la passarel·la 080 Barcelona Fashion celebrada al magnífic Recinte Modernista de Sant Pau. Sota el nom de “Migracions”, un dels quatre creadors convidats d’aquesta 23ª edició ha presentat una col·lecció de moda dona que parteix d’elements clàssics i l’imaginari de les aus que ell trasllada a un llenguatge radical i més contemporani.

Ell ha posat punt i final a una jornada que arrancava el matí amb la firma emergent 113 Maison, guanyadora del concurs Rec.0/080 Barcelona Fashion gràcies a la seva personal aposta en moda agender que se situa en l’avantguarda i reiventa els patrons clàssics a través de l’abstracció. La firma debutant ha presentat “Primer Florilegi”, una col·lecció de peces fetes a mà que parteixen de la deconstrucció. Declinades en colors austers, resulten en uns dissenys atemporals que fugen de tendències i el consumisme imperant de la moda ràpida.
 

Sobre la passarel·la, ha seguit Aubergine, amb un estil ben diferent però la mateixa visió d’una moda atemporal que perdura en el temps. Sota el nom de “Visual Optimism”, la firma s’inspira en l’icònic i exuberant il·lustrador dels anys 70 Antonio López, pioner a presentar unes dones poderoses i lliures, així com en l’art de Gustav Klimt. El resultat és una col·lecció que es divideix en dues línies oposades: una femenina de teixits vaporosos i sensuals, i una masculina, amb estampats de sastreria, talls rectes i siluetes oversize.
  
Per la seva part, Agnès Sunyer també ha presentat avui la seva nova col·lecció tardor-hivern 2019-20 a la passarel·la 080 Barcelona Fashion.  Sota el nom de “Ryoko”, ha transportat els assistents al Japó amb uns dissenys oversize on destaquen les mànigues amples, els kimonos i els cinturons obi, que la dissenyadora tenyeix de colors com grisos, negre i grana.
  

A la tarda, ha debutat a la passarel·la 080 el dissenyador Rubén Galarreta, conegut per haver vestit la mateixa Lady Gaga. Aquí ha presentat la seva pròpia firma a través de la col·lecció “Afterparty”, amb més de 40 looks d’estil urbà inspirats en les millors festes internacionals de les principals capitals. Amb superposicions, estampats atrevits i looks dirigits a un públic jove, el creador ha portat nous aires a la passarel·la 080.
   
Abans de la cloenda amb Polite, Lebor Gabala ha tornat a la passarel·la catalana per presentar “Casual Friday”, una línia on combina l’sportwear amb l’estil urbà. Així, barreja els seus habituals teixits naturals com seda i caixmir amb materials tecnològics en dissenys de silueta simple que s’enriqueixen per l’atractiva paleta cromàtica que va del blau marí al taronja, passant per rosa, violeta, turquesa… Una col·lecció fidel a l’esperit Lebor Gabala que uneix estil i comoditat com poques.
   

 
D’altra banda, pel que fa a les activitats paral·leles de la jornada, el matí el Recinte Modernista de Sant Pau ha acollit la presentació del perfum de Rossy de Palma amb la firma Etat Libre D’Orange Paris. L’actriu Rossy de Palma ha fet acte de presència junt amb el reconegut perfumista Etienne de Swardt en una acció que ha reunit uns 60 assistents.