Per sempre, Sita Murt

Dissenyadors
1 des. 2014 - 00:00
Sita Murt

La moda catalana perd un dels seus referents: la dissenyadora i empresària Sita Murt que ha mort avui als 68 anys a conseqüència d’una malaltia. Vinculada a Igualada i a la tradició tèxtil de la ciutat, la creadora ha consagrat una firma d’èxit amb un llegat de més de tres dècades. Així, Sita Murt ha estat una de les marques promotores del sector tèxtil de Catalunya de gran presència internacional: més de dos mil punts de venta repartits per tot Europa.

 

Lluitadora, creativa i tenaç

Sita Murt va néixer l’any 1946 a Igualada. Procedent d’una família vinculada a la indústria del teixit, la dissenyadora es va aventurar al món de la moda des de ben jove, realitzant els estudis a l’Escola de Disseny Tèxtil de Sarrià. El seu marit, Toni Esteve era el gestor de l’empresa familiar de moda, Esteve Aguilera i, a finals dels anys 60, la creadora es va incorporar al departament de disseny. Mica en mica, i gràcies al seu esperit lluitador, la Sita va agafar experiència creativa i empresarial fins agafar les regnes del negoci l’any 1984, després de la mort prematura del seu marit.

 

Sita Murt al 080 Barcelona Fashion

 

Des de llavors, la firma va donar un gir posicionant-se com una firma de moda referent a Catalunya. L’esforç i la perseverança de la Sita va permetre que la marca formés part de les passarel·les del moment com el Saló Gaudí de Barcelona. També va fer el salt internacional i va aconseguir portar els seus dissenys a les fires europees de més renom com el Bread&Butter de Berlín o el Coterie de Nova York. En les darreres temporades, Sita Murt ha desfilat a la passarel·la 080 Barcelona Fashion promocionant el seu talent i la seva creativitat en aquest aparador internacional de la moda catalana.

 

Des de la companyia, han lamentat profundament la mort de la seva creadora en un comunicat: "Sita deixa un buit difícil d’omplir: la seva energia, la seva simpatia, la seva actitud vital de viure tots els moments amb intensitat, els bons i els dolents... ens acompanyarà sempre”. De la dissenyadora igualadina també han destacat la seva valentia: “Una dona lluitadora, creativa i tenaç que ens ha ensenyat a treballar amb passió”. Sobre el futur de la firma, la companyia ha afirmat que seguirà el llegat i la empremta que ha deixat Sita Murt: “ho farem per nosaltres i ho farem per ella”.
 

Per sempre, Sita.