SITA MURT TANCA LA 2ª JORNADA DEL 080 BARCELONA FASHION

Dissenyadors
28 jun 2016 - 00:00

La firma de moda per a la dona Sita Murt ha estat l’encarregada de tancar la segona jornada de desfilades de la 18ª edició del 080 Barcelona Fashion amb la seva proposta "Rhythm & Blends" per a la primavera-estiu 2017 amb què reivindica la llibertat femenina. Fidel al seu estil, presenta peces en teixits naturals com lli i cotó que es combinen amb viscoses fluïdes en looks declinats en tons com indi i blau aigua, verd clorofil·la, groc afruitat que es barregen amb tons naturals com blanc i cru.
.
L’acció a la passarel·la, però, ha començat de bon matí amb la desfilada de Lyle & Scott i el dissenyador Edgar Carrascal. “Proudly British” és la col·lecció que Lyle & Scott ha presentat dins del marc del 080 Barcelona Fashion, una proposta que beu de l’estil vintage i el característic look britànic propi de la firma amb jaquetes i pantalons estrets fins al turmell en gris, negre i blanc. Les pinzellades de groc dels mocadors i mitjons aporten un toc atrevit a la proposta. Per la seva part, Edgar Carrascal ha pujat a la passarel·la “FALCON SS17” dirigida a l’home, amb què ha volgut plasmar el seu actual estat d’ànim: “lliure i ple d’anhels, i apassionat per experimentar la llibertat”. Partint d’aquí, ha presentat una col·lecció molt personal, amb diferents longituds i una predilecció per les siluetes àmplies i fluïdes que introdueix tocs inesperats a través de textures brillants. D’altra banda, els tons clars, com el blanc, el verd jade i el turquesa també han fet acte de presència en una col·lecció on la camisa –peça clau de Carrascal- torna a prendre protagonisme gràcies a l’excel·lent patronatge.
.

.
La jornada del matí l’ha tancat Guillermina Baeza amb la seva col·lecció "Dreams of Paradise" per a la primavera-estiu 2017. Una col·lecció que respira romanticisme i delicadesa gràcies a la paleta de colors amb abundància de tons pastel com malva, rosa i blau cel, tot i que també hi ha looks amb colors més potents com el taronja i el negre. Els teixits també contribueixen a aquesta imatge delicada que proposa la firma amb l’ús de vainiques, organzes stretch i tocs metal·litzats.
.
Ja per la tarda, Txell Miras ha donat al tret de sortida a la passarel·la amb “Containers”. La passada guanyadora del Premi Nacional a la Millor Col·lecció parteix ara d’un port de càrrega, amb les seves estructures metàl·liques, contenidors apilats i reutilitzats, grues, soroll i moviment. Així, els teixits es presenten impermeables, com xarol i neoprè, mentre que els colors viren entre el blanc, el negre i la gamma de grisos, amb alguna pinzellada càmel i lila, dins d’aquest imaginari de caire industrial.
.

.
El següent a desfilar ha estat Josep Abril per presentar sobre la passarel·la del 080 Barcelona Fashion la seva col·lecció SS#2017N39 BEHIND. Amb ritmes de flamenc a càrrec del músic Xumo Nunjo, els models han lluït uns dissenys molt fidels a l’estil del dissenyador català, amb pantalons baixos de tir, fluïts, però que s’ajusten a la silueta. Abril es fa seves les peces clàssiques de l’armari masculí –camises, jerseis, pantalons- i aposta per una línia genderless, ja que també ha inclòs alguna sortida de dona.
.
Miriam Ponsa ha pres el relleu amb la seva col·lecció “La collita d’arròs”, amb què ha arrancat l’ovació dels assistents. Partint de la cultura japonesa i el seu tradicional conreu d’arròs que es relaciona amb les divinitats, Ponsa ha presentat dissenys orgànics, amb cintes i cordes, que recorden a les peces que duen els arrossers a l’hora de la collita i a la mateixa planta de l’arròs. Els paisatges s’evoquen a través dels diferents colors, com color fang i verd, i els teixits emprats, com cotó, lli, seda i lyocell, que sovint es combinen en una mateixa peça per a un resultat ple de personalitat i artesania.