SWEET MATITOS TANCA LA 2ª JORNADA DE LA PASSAREL·LA 080 BARCELONA FASHION

Dissenyadors
30 gen. 2018 - 00:00

La firma de moda dona Sweet Matitos ha tancat les desfilades de la segona jornada de la 21ª edició del 080 Barcelona Fashion amb la seva proposta “Winter Ball Season” per a la tardor-hivern 2018-19 al Recinte Modernista de Sant Pau. La firma de moda dona que va debutar a la passada edició d’estiu ens trasllada ara a una aristocràtica casa de camp on es preparen per a la nit de Cap d’Any amb dissenys rics en detalls i quatre línies diferents que presenten desde flors d’hivern fins a espectaculars vestits de nit.
 
Al matí, la moda masculina ha estat la que ha obert la passarel·la de la mà de les firmes Jnorig i la debutant MANS Concept Menswear. El jove dissenyador Javier Girón ha presentat, amb la seva marca Jnorig, “AW18”, una col·lecció que s’inspira en la fusió de dues cultures molt diferents: la inuit que habita al fred nordest de Canadà i els semites del càlid desert àrab. El resultat és una línia declinada en blanc, gris i negre en què destaca una superfície esquerdada que dóna caràcter a les peces. Textures animals i jocs geomètrics defineixen una proposta molt personal.
 
Per la seva banda, MANS Concept Menswear ha mostrar la col·lecció “Make America great again” que pren la seva inspiració dels uniformes de les escoles de Nova York. El creador Javier Álvarez es diverteix amb la barreja de teixits, ja que treballa tant clàssics de la tradició de sastreria com altres tecnològics en uns looks que subverteixen l’estil college per agermanar-lo amb l’streetwear i una nova sastreria on les originals americanes són protagonistes.
.

 
Oscar León ha estat el següent sobre la passarel·la amb la seva col·lecció per a tardor-hivern 2018-19 “I will do it, whatever you think” dirigida a una dona forta i decidida. El creador es manté fidel a la seva estètica transgressora i urbana i a una paleta cromàtica sòbria i fosca, on manen el negre, el gris, el verd khaki i pinzellades de beige. No falten els teixits innovadors com el cuir texturitzat dels pantalons o el cotó manipulat i pintat a mà en unes samarretes i dessuadores que destil·len tota la personalitat d’Óscar León.
 
Per tancar la jornada matinal Txell Miras ha presentat la seva col·lecció “Akelarre” inspirada en la Santa Inquisició i la caça de bruixes. La desfilada ha arrencat amb una inusual posada en escena per després donar pas a looks en blanc, gris i negre que presenten les asimetries i superposicions característiques de la dissenyadora catalana tenyides ara d’un cert temor i recolliment.
 
Ja per la tarda, Pablo Erroz ha obert la passarel·la amb “Goals”, la seva col·lecció per a la tardor-hivern 2018-19 que tanca la trilogia formada per les seves dues propostes anteriors. “Goals” parla de les fites i es concreta en siluetes que miren al futur. Es tracta d’una moda agender executada en teixits naturals com la pell i el cotó que barreja estils i influències per a looks que no passen desapercebuts.
.

 
Krizia Robustella ha agafat el relleu amb la seva proposta “Trendy Flock” amb què articula una acolorida crítica irònica a la joventut actual. La il·lustradora Susana López ha col·laborat en aquesta col·lecció i els seus dibuixos han decorat dessuadores i jaquetes, peces bàsiques de la moda de Robustella l’streetwear de la qual és inconfusible.
 
Per la seva part, Miriam Ponsa ha elevat el to de crítica amb la seva col·lecció “La marxa de la sal” que, segons paraules de la pròpia dissenyadora, es tracta d’un “manifest no només estètic, sinó també polític”. Ponsa s’inspira en la històrica marxa de 300 km de Mahatma Gandhi –assesinat tal dia com avui fa 70 anys- ja que reconeix la seva "necessitat de plasmar la lluita pacífica pel dret a decidir del nostre poble”. Tradició i innovació es donen la mà en aquesta compromesa col·lecció que aposta per siluetes oversize i per la tècnica del transfer sobre peces de punt i teixits prisats.
 

Antonio Miro ha estat el penúltim avui a pujar a la passarel·la amb la seva col·lecció “Trekking” per a la tardor-hivern 2018-19. Es tracta d’una proposta de moda home i dona que destil·la certa nostàlgia de la infància a través de jerseis de punt, capel·lines, pantalons de llana, abrics i mitjons llargs. Els teixits de quadres, les camises a ratlles i les peces encoixinades conviuen amb impecables peces de sastreria que caracteritzen la firma des dels seus inicis.