SWEET MATITOS TANCA LA TERCERA JORNADA DE DESFILADES DEL 080 BARCELONA FASHION

Dissenyadors
27 jun 2018 - 00:00

La firma de moda dona Sweet Matitos tanca la jornada de desfilades amb “To catch la Riviera”, una col·lecció fidel al seu estil femení que ens submergeix en el luxe i el glamour dels ays 50 a la Riviera francesa. Francesc Maristany i Matias Jaramillo rendeixen homenatge a la icònica pel·lícula “Atrapa un lladre” i a l’estil de l’actriu Grace Kelly en una col·lecció que, com és habitual a la firma, es composa de diferents línies.
 
El matí, la moda emergent ha pres la passarel·la amb la firma debutant Killing Weekend, guanyadora del concurs 080_Rec 0.16. La firma de moda home i dona ha presentat “Orígens”, amb què pretenen mostrar la superació i l’esforç dels creadors a través de dissenys urbans que juguen amb textures, grafismes, missatges i fotografies.
 
Ha pres el relleu una altra firma que s’ha estrenat a la passarel·la 080: Z1, amb la col·lecció “Negativity” per a la primavera-estiu 2019. Una proposta d’inspiració esportiva que mira al públic jove amb roba urbana unisex executada en teixits tecnològics, amb estudiats patronatges oversize i formes estructurades en allò que els dissenyadors defineixen com a sleek-wear.


 
La moda emergent ha donat pas a la moda bany amb la desfilada posterior de Red Point, firma habitual de les edicions d’estiu de la passarel·la 080 Barcelona Fashion. “Bellesa natural” és el nom de la seva col·lecció 2019 inspirada en els anys 60, amb dissenys de crochet, i amb influències esportives encara que també hi ha models sofisticats, pensats per lluir fins i tot a la nit. 
 
Xevi Fernández ha estat el següent sobre la passarel·la amb la seva col·lecció “Five Minuts Glory”, títol que fa una picada d’ullet a Andy Warhol, la seva The Factory i la contracultura dels anys 70. El jove creador ha presentat una dona excèntrica i eclèctica que tant llueix vestits cut-out a ratlles verticals com looks de lluentons en tons pastel o americanes oversize.
  

  
En un estil molt diferent, ha arribat la firma .amt a la passarel·la catalana per presentar “Saudade”, una col·lecció inspirada a les Açores, el lloc més paradisíac de Portugal. El seu clima canviant i paisatges exuberants són el punt de partida d’uns dissenys executats en cotó reciclat i tencel, un teixit lleuger que recorda al vent dels grans pics de Sao Miguel.
 
Ja a la tarda, Escorpion Studio Barcelona ha obert altra vegada la passarel·la amb “Reflekto”, la seva col·lecció ready to buy per a la tardor-hivern 2018-19. El punt torna a ser el teixit estrella en una línia marcada per les superposicions, les textures sumptuoses i els estampats.
 
Antonio Miro ha estat el següent per presentar “El Mar”, la seva proposta per a la primavera-estiu 2019. Les obres de Sorolla són la font d’inspiració d’una col·lecció marcada pels colors pastel i les textures fresques executada en cotó, popelí rústic, viscosa, voile i lli.
   

   
La passarel·la 080 Barcelona Fashion ha tornat a canviar de registre amb la desfilada de Brain&Beast, guanyador ex aequo del Premi Nacional 080 a la Millor Col·lecció a la passada edició. Ángel Vilda, alma mater de la firma, ha presentat “Talisman / Aesthetic Torsion nº1” on reflexiona sobre el concepte “unus mundus”, popularitzat per Carl Gustav Jung i referit a una realitat subjacent unificada. Quant als detalls de la col·lecció, el creador ha explicat que “de colors, del blanc al negre, els he utilitzat tots, passant pels sorra, seguint pels vermells, i continuant per les gammes de verds, blaus, liles… vaja l’arc de sant martí complet. Dels teixits, puc dic que tot tipus de punt circulars, samarretes, punt anglès, piqué de polo, el punt circular clàssic, sedes…”