TCN TANCA LA PRIMERA JORNADA DE DESFILADAS DEL 080 BARCELONA FASHION

Dissenyadors
1 febr. 2016 - 00:00

La firma catalana TCN ha tancat avui la jornada inaugural de la 17ª edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion a la Casa Llotja de Mar. I ho ha fet amb una col·lecció que marca una fita en la història de la firma ja que el prêt-à-porter passa a ser protagonista combinat amb els dissenys de moda íntima pels quals és reconeguda internacionalment la firma de Barcelona. Sobre la passarel·la s’han vist abrics càlids de llana i caixmir, pantalons i tops de cotó i vellut, mentre que per als conjunts més íntims el tul, estampat o llis, ha estat el material estrella.
.
Abans, i després de la cerimònia d’inauguració, les guanyadores del Premi Nacional al Disseny Emergent a la passada edició, CARLOTAOMS han estat les encarregades d’obrir la passarel·la. Elisabet Carlota i Elisenda Oms han inaugurat les desfilades amb la seva col·lecció “Itineranti”, amb què proposen descontextualitzar la roba de muntanya per apropar-la a territori urbà. D’estil unisex, es tracta d’una línia en negre, gris i blau que confirma l’estilñ d’avantguarda d’aquest tàndem que va convèncer el jurat a la passada edició d’estiu.
.
A continuació, ha estat el debut de Pau Esteve, qui ha presentat “Dust”, una col·lecció que pren com a punt de partida la idea de “viure sense límits”. Roba còmoda i esportiva articulen una proposta urbana i cosmopolita que inclou pantalons baggy per a ell i faldilles rectes fins al genoll per a ella.
.
Ha pres el relleu un dels noms més familiars del 080 Barcelona Fashion: Celia Vela, qui va guanyar el Premi Nacional a la Millor Col·lecció el juliol passat. Com és habitual, la dissenyadora de Figueres s’ha inspirat en una història de personatges amb molt sentiment per a la seva col·lecció. En aquest cas, la protagonista és una dona que, plena de dolor, es refugia al Centre d’Europa on s’introdueix en l’apassionant món del disseny de joies. Aquest opulent treball es tradueix en l’ús de vellut, que aplica a pantalons, bodies i espectaculars granotes que s’ajusten al cos com una segona pell. El jacquard i el tweed també hi són presents en una gamma cromàtica que va del negre al marsala, passant pel rosa empolsegat i un toc de verd fosc. Com a cirereta dels estilismes de Vela destaquen les joies firmades per Miranda Konstantinidou, de la firma internacional de joieria de luxe Konplott.
.
La roba masculina també ha tingut el seu protagonisme en aquesta jornada inaugural de la mà de Miquel Suay, qui ha presentat “Eight”, una xifra que encarna conceptes com equilibri, ritme i moviment. Això es reflecteix en volums sinuosos executats tant amb teixits naturals com tecnològics, una de les característiques de l’estil del creador. Demà continuarà l’activitat a la Casa Llotja de Mar amb les desfilades de Krizia Robustella i Manuel Bolaño, entre d’altres, així com activitats destacades com la inauguració del Barcelona Fashion Showroom i la conferència de l’exposició sobre el modista d’Alta Costura Pedro Rodríguez.