TCN TANCA LES DESFILADES DE LA JORNADA INAUGURAL DEL 080 BARCELONA FASHION

Dissenyadors
30 gen. 2017 - 00:00

La moda catalana puja a l’escenari del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) per la 19ª edició del 080 Barcelona Fashion que se celebra des d’avui dilluns fins divendres 3 de febrer. La firma de moda infantil Boboli ha estat la responsable d’obrir la passarel·la amb la seva col·lecció “Boboli Airlines” per a la primavera-estiu 2017, sumant-se a la tendència del see now-buy now, amb què es presenten col·leccions “in time” que el consumidor pot adquirir pràcticament en el moment de la desfilada, sense haver d’esperar els habituals 6 mesos entre temporades. L’esperit viatger marca la nova proposta de Boboli que inclou des de les ratlles marineres pròpies del Mediterrani fins a estampats més coloristes i tropicals que ens transporten al Carib, passant per prints ètnics que ens duen a Àfrica o colors llampants i teixits frescos que tenen el segell de Palm Springs.
.
Després de Boboli, ha estat el torn d’una altra firma de moda infantil, CND by Cóndor que ha pujat a la passarel·la “Art Gallery”, la seva col·lecció per a la tardor-hivern 2017-18. Amb la col·laboració de l’emblemàtica pastisseria barcelonina Escribà, la marca catalana ha presentat una posada en escena per gaudir a través de tots els sentits. Inspirada en moviments artístics com el pop-art, l’art nouveau, l’impressionisme o el grafit, CND by Cóndor proposa una col·lecció per a nens i nenes de línies senzilles i teixits naturals, amb estructures confortables i una paleta cromàtica en tons càlids.
.

.
Ja per la tarda, s’ha pogut gaudir sobre la passarel·la habilitada al TNC de les noves col·leccions dels guanyadors de la passada edició del 080 Barcelona Fashion. Primer, ha estat el torn de Blame, que es va endur el Premi Nacional al Disseny Emergent i que avui ha presentat “Panòptic” per a la tardor-hivern 2017-18. El dissenyador Pablo Puig Gomar s’inspira ara en aquest concepte que fa referència a l’estat incert i paranoic que un pot adoptar al saber-se vigilat  i presenta una col·lecció dominada pel blanc i el negre, amb tocs de tons vius com grocs i taronges, i dissenys que es basen en uniformes, on abunden les caputxes i els colls amplis.
.
Després, Miquel Suay ha pres el relleu sobre la passarel·la. El dissenyador que va guanyar el Premi a la Millor Col·lecció a la 18ª edició del 080, ara presenta la col·lecció “23º 51’ 19’’”, una línia futurista inspirada en les coordenades d’inclinació de la Terra respecte al Sol. Amb volums oversize i detalls en les peces d’exterior de cremalleres, plecs i botons automàtics, els models semblaven emular astronautes sobre la passarel·la i evocaven un home nostàlgic de futur. Com és habitual en Suay, la col·lecció presenta tant teixits naturals com llana i vellut que remeten a una dimensió terrenal com materials tècnics i metal·litzats que fa referència a la inspiració tecnològica de la col·lecció.
.

.
TCN ha estat l’encarregada de tancar les desfilades de la jornada inaugural de la 19ª edició del 080 Barcelona Fashion. La firma de moda íntima i bany també aposta per presentar una col·lecció “ready to buy” i ha pujat a la passarel·la la seva proposta per a aquesta primavera-estiu 2017 que demostra com, cada vegada més, la marca va introduint també dissenys de prêt-à-porter per dur a diari, amb la mateixa cura per teixits de qualitat que la seva línia de moda íntima.
.
Després de la desfilada, el TNC ha acollit la cerimònia inaugural d’aquesta 19ª edició presidida pel President de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat pel Conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i el director del 080 Barcelona Fashion, Miquel Rodríguez, entre d’altres personalitats. El protagonista, no obstant, ha estat el dissenyador francès Pierre Cardin, qui ha presentat a Barcelona el seu espectacle musical “Dorian Gray. La bellesa no té pietat” a la Sala Gran del TNC com a activitat destacada d’aquesta edició que reivindica que “la moda també és cultura” en paraules de Jordi Baiget.
.
Pel matí, Pierre Cardin ha presentat l’espectacle davant dels mitjans de comunicació en un col·loqui on ha reconegut que “li deu tot a la moda” tot i que, segons ha explicat, “des de fa 55 anys estic en el món del teatre, dirigint l’espai Pierre Cardin de la Place de la Concorde de París, un dels teatres més bonics de la ciutat”.  Segons l’emblemàtic dissenyador i productor “el teatre és un reflex de la vida i després la vida es reflecteix en ell”, mentre que, referint-se a la moda ha assenyalat que “sense la moda no hi hauria el concepte de temps, ja que la moda és consubstancial al pas del temps”. 
.

.
Durant la cerimònia inaugural, ja per la tarda, Pierre Cardin ha estat objecte d’un homenatge per part de la Generalitat de Catalunya i el President Carles Puigdemont li ha fet entrega d’un guardó en aquest sentit. Tot seguit, els assistents han pogut gaudir de l’estrena de “Dorian Gray. La bellesa no té pietat” i, finalment, el President de la Generalitat de Catalunya ha tancat la cerimònia inaugural amb la seva intervenció. Demà l’acció continua al Teatre Nacional de Catalunya, que acollirà, el matí, les desfilades de Loa by Lidia Aguilera, Lola Casademunt, Naulover i Txell Miras i, ja per la tarda, les desfilades d’Oscarleon, Josep Abril, Míriam Ponsa i Custo Barcelona.