Tendència 080: Colors primaris

Dissenyadors
1 oct. 2013 - 00:00
Tendència 080: Colors primaris

Els colors primaris sedueixen les col·leccions d'alguns dissenyadors i marques del 080 Barcelona Fashion. L'energia i vitalitat que desprenen il·luminen els looks més apagats. Pren nota com es presenta el vermell, el groc i el blau en les noves propostes tardor-hivern 2013/2014: en blocs monocromàtics o amb pinzellades d'un altre color. Del resultat de barrejar els colors primaris neixen els secundaris com el verd, el lila i el taronja. No et perdis també alguns models d'aquestes tonalitats.

 

Qui ha dit que el color no era per l'hivern?

 

Colors primaris a les col·leccions de Javier Simorra, Slazenger i Sur

 

1. Vermell

El vermell és el color estrella d'aquesta nova temporada i està present en tot tipus de peces: des de vestits fins abrics.

 

La dissenyadora Laura Figueres de Sur combina el vermell amb el blanc en una col·lecció d'aires orientals, inspirada al Japó. Aquest vibrant color també es veu en els nous dissenys de Javier Simorra, especialment en jaquetes, abrics i parques combinades en negre. La proposta més arriscada és la que fa la marca Slazenger amb looks casual formats per diverses tonalitats de vermell per a homes atrevits i urbans. Aquest color també ha tingut una presència destacada en la nova col·lecció de Desigual i Aldomartins.

 

Colors primaris a les col·leccions de Naulover, Martínez Lierah i Manuel Bolaño

 

2. Groc

Vistós i Arriscat. El groc no acostuma a veure’s a les passarel·les d'hivern. Tot i així, Manuel Bolaño, Martínez Lierah i Naulover han apostat per aquest color per presentar models vibrants que no passen desapercebuts.

 

Manuel Bolaño barreja aquest color radiant amb el blanc i utilitza l'estampat de lunars per donar visibilitat a aquesta cridanera combinació. Els looks del dissenyador barceloní es complementen amb negre i daurat . D'altra banda , Daniel Lierah i Arturo Martínez rebaixen la intensitat del groc i aposten per models futuristes jugant amb diferents tonalitats. Finalment, la marca Naulover amb propostes més sòbries, barreja el groc amb el negre i detalls d’estètica punk.

 

Colors primaris a les col·leccions de Who, Juan Pedro López i Zazo&Brull

 

3. Blau

El blau Klein és tendència d'aquesta temporada tot i que els dissenyadors 080 es decanten per utilitzar tonalitats més suaus. Tot i això, el blau manté la seva intensitat i la clau és barrejar-lo amb el negre per donar-li un caire més sofisticat (Black & Blue).

 

Aquesta és la combinació que utilitza Who en alguns models de la nova col·lecció i també Juan Pedro López. El dissenyador, envolta la dona amb organdí i crea un joc de transparències. Uns tocs de verd llima en diferents complements ressalta el color del mar. Finalment, Zazo&Brull també aposta pel blau però barrejat amb la gama de marrons a la línia dedicada a Jesse James, el mític lladre de l’oest americà, a la col·lecció 'Hands Up'.

 

Colors secundaris a les col·leccions de Brain&Beast, Celia Vela i Escorpion

 

Colors secundaris

Els colors secundaris (verd , taronja i lila) també es deixen veure en alguns models de les col·leccions tardor-hivern 2013/2014 encara que en menor presència.

 

El verd està present en la nova proposta de Celia Vela i Miriam Ponsa. Apareix en tonalitats apagades que recorden els fullatges dels boscos de tardor. Brain&Beast aposta pel taronja i també pel magenta amb models urbans i moderns. Finalment, la marca Escorpion dedica una extensa línia de roba al lila, amb looks monocromàtics dedicats a aquest color.