Tendència 080: Estil mediterrani

Dissenyadors
10 jun 2014 - 00:00
Tendència 080: Estil mediterrani
Les cultures que banyen el Mar Mediterrani són font d’inspiració constant a les passarel·les de moda d’estiu. L’estil mariner és un clàssic així com les múltiples interpretacions que se’n fa de les professions lligades als oficis tradicionals. Les peces ratllades, els botons daurats, els motius aquàtics, les tonalitats blavoses... fan d’aquest estil una tendència que es renova constantment sense perdre la seva essència. Descobreix les peces més mediterrànies a les col·leccions dels dissenyadors i marques del la passarel·la 080 Barcelona Fashion.

 

Tendència 080: Estil mediterrani

 

Juan Pedro López trasllada l’inspiració a l’illa grega de Santorini per viure un ambient totalment mediterrani a través de siluetes, estampats i volums. Destaquen els vestits molt femenins i elegants amb estampats de ratlles amples combinades amb altres peces de color rosa amb textura de flors. El dissenyador dóna un punt sofisticat a la col·lecció acompanyant les imponents siluetes femenines amb accessoris daurats i lluentons. D’altra banda, Desigual es deixa seduir per les ratlles primes, seguint amb el binomi blanc-blau marí, estampades en vestits molt curts i sense gaire volum. Per últim, la marca de bany i roba interior TCN, canvia el color blau per un to més verdós, evocant un look de platja sofisticat i chic. 

 

Tendència 080: Estil mediterrani

 

El color blau del mar en totes les seves tonalitats és un factor clau de l’estil mariner. La marca tèxtil Yerse els combina amb peces de tricot per obtenir looks que transmeten un aire hippy. Per la seva banda,  Escorpion dedica un capítol de conjunts inspirats en la Mediterrània en una col·lecció inspirada en els viatges i les cultures d’arreu del món. Una visió menys evident de la tendència comparteix Manuel Bolaño en la col·lecció ‘Bleu en Français’ on hi ha complements que remeten el mar: cordes amb nusos mariners que fan la funció de cinturó.

 

Tendència 080: Estil mediterrani
 

Els homes també poden adaptar aquesta tendència al seu estil personal. Tant Maite Albéniz com Josep Abril presenten peces exquisides esquitxades amb subtils transparències. La dissenyadora treballa amb tonalitats pastel, on els detalls recreen diferents formes i llums, mentre que Josep Abril combina aquesta textura amb altres realitzades amb tricot que recorden les xarxes de pescar, elements típics de les costes. D’altra banda, Slazenger ofereix una col·lecció esport basada en la simplicitat i la comoditat, amb ratlles en blanc i negre i pantalons amb el baix doblegat.