Tendència 080: Flower-Power

Dissenyadors
31 març 2014 - 00:00
Tendència 080: Flower-Power

Els armaris experimenten un gran canvi a la primavera. Floreixen els estampats de colors vius i els complements adquireixen noves tonalitats per donar la benvinguda a l’estació més lluminosa de l’any. En aquest context, les flors recreen un nou concepte de moda inspirada en la naturalesa amb nous codis, que perden la rigidesa de la temporada anterior, i donen un aire renovat a les peces de roba. Analitzem l’ús i la força d’aquest estampat a les col·leccions primavera-estiu 2014 dels dissenyadors i marques del 080 Barcelona Fashion.
 

Tendència 080: Flower-Power

 
Estampades, brodades, superposades, camuflades, figuratives... Les flors són tendència, temporada rere temporada. La diferència recau en la presentació o la importància que adquireixen en els outfits de cada col·lecció. Per començar, BCN Brand promociona la ciutat estampant les mítiques rajoles, inspirades en la flor modernista de Puig i Cadafalch, a la tela de les seves peces. D’altra banda, Escorpion aposta per la superposició amb una gran varietat de mides i colors llampants que recorden als estampats d’altres cultures. Per últim, TCN es decanta pel contrari, amb flors discretes que aporten un aire més bohemi a la col·lecció.
 

Tendència 080: Flower-Power

 
La combinació dels estampats florals és il·limitada i no hi ha pautes quan es parla de creativitat a la passarel·la. Yerse barreja les flors amb estampats psicodèlics mentre que Naulover va més enllà i ho combina amb vistosos jacquard de quadres. Un crit de transgressió que es desmarca de l’essència més clàssica de la marca tèxtil. D’altra banda, Desigual segueix la seva línia colorista i desenfadada amb looks on les flors decoren els estampats a ratlles.

 Tendència 080: Flower-Power

 
Custo Barcelona combina les flors amb estampats geomètrics amb un punt psicodèlic, seguint l’essència original de la marca. D’altra banda, Brain&Beast explora la vessant més exòtica i presenta aquest estampat de forma més camuflada amb tonalitats apagades que no resten protagonisme a les altres peces de roba. Pel que fa la moda de bany, Guillermina Baeza s’inspira també en les flors per treure-les en banyadors i biquinis, inspirats en les terres lluminoses del Marroc.
 

Tendència 080: Flower-Power

 
La moda masculina també sucumbeix a l’estampat floral. BCN Brand imita l’estil hawaià amb el tipus de flors escollides i les tonalitats rosades. Brain&Beast les combina amb pantalons denim i potencia la vessant més retro. Per últim, Punto Blanco aporta una pinzellada colorista als seus banyadors masculins amb un estampat que no passa desapercebut i desprèn força i optimisme. Es el poder del flower-power!