Tendència 080: Obsessió pel print

Dissenyadors
19 set. 2013 - 00:00
Tendència 080: Obsessió pel print

Els dissenyadors i les marques que desfilen al 080 Barcelona Fashion coincideixen: l'estampat és una clara tendència d'aquesta temporada. La qüestió és quin d'ells? Aquí et proposem la gran varietat de prints que abunden a les col·leccions tardor-hivern 2013/2014 de les principals firmes i creadors de la moda catalana.

 

Tendència 080: Prints geomètrics a les col·leccions de Custo i Desigual

 

1 . Geomètric

Els estampats geomètrics d'inspiració 60-70 s viuen el seu màxim apogeu aquesta temporada. Aquests prints que recorden als wallpapers amb què es decoraven les parets adornen ara els vestits, els conjunts de sastreria i els abrics més urbans. Cercles, rectangles, creus... els estampats geomètrics juguen amb els efectes òptics i s'apoderen de la roba i els complements.

 

Aquesta vistosa tendència està molt present en les col·leccions de Desigual i Custo Barcelona. Desigual reviu l'estampat en blanc i negre i l'acompanya amb complements de tonalitats més vives. En canvi, Custo Barcelona rebaixa el color i es decanta pels estampats més psicodèlics i li donen un aire retro a tota la col·lecció.

 

Tendència 080: Prints de pota de gall a la col·lecció de Brain&Beast

 

2 . Pota de gall

Brain&Beast li dóna un gir al clàssic estampat de pota de gall i el renova combinant-ho amb texans i colors vius com el taronja o el magenta que li aporten un toc urbà i modern. La fórmula que utilitzen els dissenyadors Ángel Vilda, César Olivares i Verónica Raposo és la del blanc i negre i els tons marrons present en diverses mides : des del XS a XL . En la col·lecció, aquest estampat també es mimetitza amb símbols de la cultura contemporània de la factoria Disney com Mickey Mouse o el gos Pluto barrejats l'omnipresent logotip de Brain&Beast.

 

Tendència 080: Print floral a les col·leccions de Yerse, Aldomartins i Schipper/Arques

 

3 . Floral

Les flors també són per a l'hivern . Així ho demostren les principals marques de les passarel·les que s'han apuntat a un peculiar jardí botànic exhibint els exemplars més exòtics. Aquest estampat que es rescata de la primavera transmet a les peces optimisme, color i elegància  una visió romàntica de l'arribada del fred .

 

Aldomartins és la marca que aposta més per l'armari floral amb estampats multicolors d'inspiració ètnica presents en abrics, jaquetes, vestits i jerseis de punt. La firma de la família Bisbal ho combina amb peces que recorden l'estètica dels uniformes d'època. Les flors també són presents a la col·lecció de Schipper/Arques amb varietat de formes, incrustades en teixits delicats i aportant a la proposta un aire més barroc i ostentós. Per la seva banda, Yerse deixa entreveure aquest estampat en algun dels seus vestits que combina amb peces d’esperit rock.

 

Tendència 080: Print lineal a la col·lecció de Zazo&Brull

 

4 . Lineal

L'estampat de ratlles és un bàsic atemporal omnipresent en la passarel·la. Zazo&Brull rescata les línies blanques i negres que van marcar tendència a la primavera i les renova per donar vida a l'uniforme dels germans Dalton en versió elegant . Els dissenyadors Xavier Zazo i Clara Brull han escollit el blau Klein com a company de viatge d'aquest estampat de presidiari que juga amb la irregularitat de les línies i els talls desestructurats. Una proposta que no passa desapercebuda!

 

Tendència 080: Print de quadres a les col·leccions d'Alexis Reyna, Yerse i Celia Vela.

 

5 . Quadres

Els quadres estan disposats a quedar-se dins l'armari tardor. Encara triomfa el ‘tartan’ en color vermell com a rei d'aquest estampat també conviuen altres quadres de 'estil British' que donen un toc elegant a les peces d'abric . Aquest estampat està present a les col·leccions de Celia Vela, Yerse i Alexis Reyna.