Tendència 080: Oversize

Dissenyadors
16 oct. 2013 - 00:00
Tendència 080: oversize
La moda XXL sedueix els dissenyadors del 080 Barcelona Fashion i s'apodera de gran part dels looks per aquest hivern. Els volums, les multicapes i les peces oversize amplien hiperbòlicament les siluetes i li afegeixen als models un toc distingit, modern i relaxat. Aquesta tendència es deixa veure principalment en els abrics, alguns d'ells d'estil cocoon amb espatlles desestructurades i formes arrodonides que recorden la dècada dels 60. Els jerseis, les jaquetes i els vestits també sucumbeixen al volum i a l'opulència.

 


A la tendència oversize, la mida si importa.

 

Tendència 080: oversize. Col·leccions de Alexis Reyna, Sur i Miriam Ponsa


1. Abrics

Els abrics deixen de cenyir-se al cos i aquesta temporada es porten llargs, amplis i voluminosos de colors neutres (blanc i negre), marrons o tons maquillatge (rosa pàl·lid). Abunda la diversitat de textures i formes però tots tenen un denominador comú: impermeabilitzar el cos del fred hivernal.

 

Tendència 080: oversize. Col·leccions de Who, Manuel Bolaño i Schipper/Arques


Els dissenyadors del 080 Barcelona Fashion proposen diversos abrics XXL cadascun, fidels al seu estil. Així, les propostes més arriscades són de Manuel Bolaño que aposta pel color metal·litzat i un tall oriental, o la d'Alexis Reyna amb un abric estampat de tonalitats marrons. Sorprèn també els exagerats volums del model de Miriam Ponsa que juga amb els blocs de grisos o la proposta de la Laia Roca de Who amb un total look de negre -a excepció del calçat-. Els dissenys de Sur i de Schipper/Arques destaquen per la seva elegància i feminitat amb siluetes amples sota control.

 

Tendència 080: oversize. Col·leccions Aldomartins, Jan iú Més for Punto Blanco i Miriam Ponsa

 

2. Jerseis i jaquetes

El jersei és la peça més versàtil de l'armari tardor i aquesta temporada també sucumbeix al volum amb materials còmodes i confortables com el cotó o la llana trenada. La jaqueta juga un paper destacat i es combina amb múltiples capes de roba. Les propostes que més sobresurten són les de Miriam Ponsa, amb una gran varietat de peces oversize en la seva col·lecció 'Transhumància', les jaquetes d’Aldomartins i les peces de Jan Iú Més for Punto Blanco que li aporten un toc homewear als looks de carrer.

 

Tendència 080: oversize. Col·leccions Alexis Reyna, Juan Pedro López i Who

 

3. Vestits

Els vestits de grans dimensions desdibuixen les siluetes femenines i es converteixen en aliats de la comoditat i la versatilitat. En molts casos, s'acompanyen d'un cinturó per donar una mica de forma al cos. Alexis Reyna aposta per combinar el vestit amb pantalons (una tendència també vista en les passarel·les de les grans firmes). Juan Pedro López juga amb l'organdí a la col·lecció'Part XIV' per embolicar la dona amb elegants volums. La versió més minimalista la presentació Laia Roca de Who amb vestits de línies rectes i estructurades que focalitzen els malucs femenins.

 

Tendència 080: oversize. Col·lecció de Sur i complements de a-couple for Yerse

 

4. Complements

A les col·leccions tardor-hivern 2013/2014 de la passarel·la 080 Barcelona Fashion també han destacat alguns complements XXL que acompanyaven els looks. No et perdis en aquest cas els accessoris elaborats artesanalment d'A-couple (maxi bosses i bufandes) que completaven els estilismes de la col·lecció de Yerse. També destaca pel seu volum, el calçat d'algunes de les models de la desfilada de Sur.