TENDÈNCIES 080 BARCELONA FASHION PER A LA TARDOR-HIVERN 2018-2019

Dissenyadors
25 oct. 2018 - 00:00

Animal print, pell, estampat a quadres, serrells… Són algunes de les tendències en moda dona per a la nova temporada de tardor-hivern 2018-19 que es van poder veure a la passarel·la 080 Barcelona Fashion i ara arriben a les botigues. Fem un repàs als looks de tendència segons els dissenyadors i marques de la 080.
 
Si hi ha un material estrella aquesta tardor és la pell. Ara no es tracta de lluir una caçadora de cuir o una armilla biker, sinó que els creadors proposen vestir la dona en pell de cap a peus, ja sigui amb un vestit com Pablo Erroz –qui també ho aplica en moda home-; en total looks amb pantalons slim com proposa Elena Estaun– especialista en aquest material- o amb peces de tendència com les cotilles que va presentar Antonio Miro.
.

.
Precisament Antonio Miro és un dels màxims exponents de la passarel·la 080 Barcelona Fashion d’una altra tendència destacada aquesta tardor-hivern 2018-19: els quadres. Tartan, Príncep de Gal·les o d’aires dels anys noranta, l’estampat a quadres mana aquesta temporada. Lebor Gabala, Miriam Ponsa, Wom & Now, Agnès Sunyer, Naulover i Sweet Matitos són altres noms que van presentar looks a quadres, demostrant la versatilitat d’aquesta tendència.
. 

.
Rivalitzant en popularitat aquesta temporada quant a estampats trobem l’animal print. L’estampat de lleopard i de zebra trepitgen fort com vam veure el passat febrer en la desfilada de Lola Casademunt, una de les millors representants d’aquesta tendència sobre la passarel·la catalana. Ja el mes de juny, en la seva col·lecció ready to buy, Escorpion Studio Barcelona va introduir alguns looks que barrejaven la tendència western amb un animal print més subtil en blanc i negre.
 
En aquesta mateixa col·lecció, els serrells eren un dels grans protagonistes. I és que són una altra de les tendències destacades encara que ja no només en la seva vessant bohèmia, hereva dels anys 70 com vam veure a Escorpion, sinó que s’enriqueixen amb textures com els vidres de Verbena Atelier que contribuïen a l’efecte hedonista de la seva col·lecció. També serveixen per posar accents inesperats a les peces com les espectaculars jaquetes amb espatlles marcades i rematades amb serrells de Mietis,els jerseis de diferents textures de Custo Barcelona o les butxaces amb llargs serrells de pell a la col·lecció d’Antonio Miro.
.
 
En moda home, hi ha algunes tendències que es repeteixen, com la pell o els quadres, demostrant que les fronteres entre gèneres es difuminen cada vegada més. El dissenyador Pablo Erroz és un dels que aposta per ambdues tendències per a l’home encara que els quadres són els que guanyen sobre la passarel·la 080 Barcelona Fashion, amb noms com Antonio Miro i Brain & Beast vestint els seus models amb aquest estampat.
.

.
Sense tan protagonisme, encara que també de tendència, és l’estampat de ratlla diplomàtica, que ja va despuntar la primavera 2018. Aquesta línia fina i vertical, sovint sobre fons fosc, que van lluir els gàngsters dels anys 40, es torna més jove i despreocupada per a l’home del segle XXI de la mà de Brain & Beast i Mans Concept Menswear, la firma del dissenyador Jaime Álvarez que va guanyar el Premi 080 al Disseny Emergent amb aquesta col·lecció debut el passat febrer.