Txell Miras, protagonista del primer KonventModa

Dissenyadors
16 oct. 2014 - 00:00
Cartell KonventModa
El projecte multidisciplinari Konvent, situat a la localitat de Cal Rosal (Berguedà) ha  impulsat la moda com a disciplina artística amb la creació de KonventModa, un nou espai dedicat als dissenyadors catalans per donar a conèixer la tasca dels principals creadors a la comarca tot generant un diàleg entre artista, espai i societat.

 

Així, la primera edició monogràfica de KonventModa està dedicada a Txell Miras, dissenyadora habitual a la passarel·la 080 Barcelona Fashion. L’elecció d’aquesta creadora sabadellenca recau en el fet que exemplifica icònicament un perfil artístic, inconformista i experimental plasmat materialment en l’estètica del vestir-se allunyada de convencionalismes. Precisament, els trets més distintius de les creacions de Miras són la seva conceptualització i abstracció així com la creació de volums i figures amb peces de roba que defugen enaltir la bellesa femenina.

 

La primera convocatòria se celebrarà del 17 al 19 d’octubre a Cal Rosal amb una sessió inaugural, el proper divendres, a càrrec de Txell Miras on explicarà la seva trajectòria professional i les claus per entendre els seus dissenys. Les activitats de moda es complementaran amb concerts i performances d’artistes locals.

 


 

La filosofia de konventModa

L’aproximació que presenta KonventModa s’empara en una visió àmplia i renovada del món de la vestimenta, lluny del sector més generalista. Amb uns principis artístics, vol difondre els espais de frontera que existeixen entre allò artesà i la creativitat, emfatitzar uns criteris atrevits en un lloc ple de records i experiència en els teixits. En els propers mesos està previst que l’espai organitzi noves sessions monogràfiques amb altres dissenyadors catalans vinculats amb el 080 Barcelona Fashion.