UMIT BENAN TANCA LA SEGONA JORNADA DE DESFILADES DE LA 080 BARCELONA FASHION

Dissenyadors
5 febr. 2019 - 00:00

Moda emergent, disseny independent i talent internacional s’han donat cita avui al Recinte Modernista de Sant Pau a la segona jornada de desfilades de la 080, que ha tancat el dissenyador convidat Umit Benan, amb la seva col·lecció “God i black part 2”, amb què ha portat a Barcelona la seva visió d’una masculinitat assertiva.
 
El creador turc, com a musulmà que viu al món occidental, canalitza amb aquesta col·lecció el controvertit caràcter del musulmà negre a través de peces reals pensades per a l’home real. Jaquetes camperes, vestits relaxats, abrics de sastreria i kaftans formen part d’una col·lecció que Umit Benan ha presentat aquest matí en una trobada amb la premsa. Segons ha explicat, “quan s’afirma que Deu és negre, per a mí no té importància, però sóc conscient que és una afirmació que provoca reaccions i volia profunditzar en la doble circumstància que suposa ser “afroamericà i musulmà”.


 
La jove firma de moda Killing Weekend ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida a les desfilades del dia d’avui amb “Zero Year”. Inspirada en les adversitats que un es troba a l’hora d’iniciar el camí cap a un objectiu, la col·lecció s’ha omplert de cinturons i cintes en tons negres i grocs, peces oversize, samarretes amb missatges i jerseis de punt amb el nom de la firma.
 
Per la seva part, els dues vegades guanyador del Premi 080 al Disseny Emergent Jaime Álvarez amb la seva firma masculina Mans Concept Menswear ha proposat un autèntic viatge a l’Índia amb la seva nova col·lecció. Colors vibrants, símbols hindús i teixits brodats a mà que conviuen amb d’altres amb talls a làser caracteritzen una col·lecció en tons terra, marí, lima, fúcsia i taronges, amb que es reiventa i demostra el seu gran talent i creativitat per vestir l’home actual.
  

  
Z1, la firma emergent de Beatriz Planellas i Matteo di Meo, ha estat la següent sobre la passarel·la amb la seva proposta de moda unisex i la col·lecció “Powered” per a la tardor-hivern 2019-20. Basada en la funcionalitat de l’esport i explorant tècniques innovadores com la seamless garment technology, s’ha vist sobre la passarel·la dissenys lleugers i contemporanis amb un color protagonista: el vermell.
   
Per la tarda, Txell Miras ha obert la passarel·la amb una col·lecció femenina inspirada en Il Dottore della pesta nera, metge de la pesta negra. Amb aquesta original premissa, la dissenyadora catalana ha presentat una espectacular posada en escena amb les models lluint màscares amb formes de bec d’ocell, que recordaven les usades pels metges renaixentistes per protegir-se de la infecciosa malaltia. Quant a la roba, caputxes, superposició de capes, mosquetons i blanc, negre i gris conformen una col·lecció en què han col·laborat Alexis Ferrer amb els capells i Uia amb la joieria.
  

  
Miríam Ponsa ha estat la següent sobre la passarel·la 080 Barcelona Fashion amb “La ruta de la seda”, la seva col·lecció per a tardor-hivern 2019-20 inspirada en la seva pròpia experiència nòmada per aquesta emblemàtica ruta fins a Kirguistán, un país on les dones són l’eix vertebrador de la família. Ponsa s’inspira en elles i en les seves peces de vestir per a uns looks que també introdueixen dissenys contemporanis per representar la dualitta de la col·lecció.
   
Com és habitual en la dissenyadora, les formes són amples i còmodes, ja que són peces pensades per treballar i, sobretot, protegir-se del fred. El volum s’aplica a les peces més simbòliques, com els barrets i els teixits que les models lluïen al cap, una picada d’ullet a l’època en què les dones sanaven.
   
Abans de la cloenda amb Umit Benan, ha estat el torn de Custo Barcelona, la firma de projecció internacional que ha presentat a la 080 la seva col·lecció see now, buy now per a primavera-estiu 2019 “Aftersun”. Una proposta fidel al seu estil experimental alhora que còmode que es dirigeix a una dona segura que vol potenciar la seva individualitat i gaudir al màxim de les llargues nits d’estiu.