Yerse, retorn als orígens

Dissenyadors
22 nov. 2013 - 00:00
Interior de Yerse, l'empresa de moda de Sabadell. Foto: Marc Gonzàlez Camps

Yerse està a punt de celebrar mig segle de vida i el 2014, any de la celebració, la firma catalana pretén trencar motlles gràcies a l'aposta del disseny d'avantguarda i el continu procés d'internacionalització de la marca. Des dels seus inicis, l’any 1964, fins a dia d'avui, l'empresa de moda de Sabadell, creada per Lluís Generó i heretada més tard pel seu fill Pep, ha donat un gir d'orientació estratègica: de ser una casa purament tèxtil, amb el focus posat en el paper del fabricant a convertir-se en un negoci amb vocació comercial i presència a mig món.
 

Yerse torna als origens sense deixar de banda el disseny i les tendències

 

A prop del seu 50 aniversari, Yerse vol homenatjar la trajectòria empresarial amb un retorn als orígens i aquesta revisió històrica es veurà reflectida en les properes col·leccions. "Recuperem el punt, els jacquards o els teixits de passamaneria per transmetre l'essència original de la marca" assegura Eva Escudero, una de les actuals dissenyadores de la firma.

 

La barreja de teixits, la combinació de peces femenines amb masculines, els estampats florals i les línies geomètriques també aniran guanyant presència en els futurs models de la marca que mantenen la seva filosofia: peces senzilles, femenines i contemporànies sense perdre de vista les tendències. "Són clàssics modernitzats" subratlla l’Eva que ja ha començat a dissenyar la col·lecció tardor-hivern 2014/2015.

 

Detall de la botiga de Yerse a Barcelona

 

Yerse crea propostes total look que es renoven cada temporada amb col·leccions càpsula, edicions limitades i un extens ventall de complements que segueixen l'esperit de la marca i vesteixen a una dona funcional i moderna que reivindica un ritme de vida més pausat (Slow Life).

 

Detall de la botiga de Yerse a Barcelona

 

Actualment, la firma catalana té la mirada posada en el món però no deixa de banda el seu país natal. Yerse ha obert fa uns mesos una nova botiga a Barcelona, situada al centre comercial Illa Diagonal, que se suma a la de Sabadell i Madrid. "Ara s'està estudiant una obertura a París" assegura Pep Generó actual propietari i gerent de la empresa, que planeja a curt termini reforçar la presència al mercat francès amb el que es convertiria en la primera flag ship internacional de la marca. Corren bons temps per a Yerse.

 

Aparador de la nova botiga de Yerse a Barcelona