El 080 Barcelona Fashion celebrarà la seva propera edició d’hivern al Teatre Nacional de Catalunya

11 nov. 2016 - 00:00

Del 30 de gener al 3 de febrer de 2017, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) acollirà la 19ª edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion, on dissenyadors independents i marques de moda consolidades presentaran les seves col·leccions per a la tardor-hivern 2017-18.

Amb aquesta nova edició, el govern de la Generalitat de Catalunya a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), tornarà a posar en valor la tradició de la indústria tèxtil catalana i el prestigi de Catalunya, sobretot de la seva capital Barcelona, com a pol de talent en disseny i moda. I és que un dels objectius clau de la Generalitat amb el 080 Barcelona Fashion és el de consolidar Catalunya com referent de la generació i projecció del disseny de moda, contribuir a la seva internacionalització i a la vegada a la relocalització de la producció tèxtil a Catalunya.
 
Així mateix, una altra de les missions d’aquesta iniciativa és obrir el món de la moda als ciutadans; d’aquí, que al llarg de les seves 18 edicions fins ara a Barcelona s’hagin triat localitzacions tan emblemàtiques com el Recinte Modernista de Sant Pau. Per a la 19ª edició s’ha optat per una altra icona de la ciutat, el Teatre Nacional de Catalunya, coincidint amb el vigèsim aniversari de la seva obertura al públic. Amb aquest escenari, un dels objectius de l’organització és el de potenciar les sinèrgies entre moda i cultura, ja que es tracta del principal referent de les arts escèniques a Catalunya.
 
Ubicat davant de L’Auditori i al costat de la Plaça de les Glòries, el TNC és una construcció de l’arquitecte Ricardo Bofill, realitzada per encàrrec de la Generalitat, la inauguració del qual va tenir lloc l’11 de setembre de 1997 amb l’obra “L’Auca del Senyor Esteve”. D’arquitectura imponent, és un dels edificis més carismàtics de la ciutat de Barcelona i es configura com un equipament integrat per dues estructures diferents: l’edifici principal, en forma de temple grec i amb una superfície de 20.000 m2 en total; i un segon edifici, de caràcter auxiliar amb una superfície de 5.000 m2. En definitiva, un escenari de luxe per a aquesta nova edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion que ja escalfa motors.

Fotografia: Almusaiti