EL 080 BARCELONA FASHION ES TENYEIX DE MARSALA, EL COLOR PANTONE 2015

20 març 2015 - 00:00

Un marró de tons vermellosos. Així és el color de l’any segons Pantone, la referència mundial quant a colors es refereix que, des de la seu a Nova Jersey, dicta les tendències cromàtiques que marquen la moda i el disseny. Cada any, escull un to i aquest 2015 és l’anomenat marsala que ells defineixen com “un vermell vi natural robust i terròs”. Un color ric i profund que aporta elegància i calidesa i que els creadors del 080 Barcelona Fashion han utilitzat tant en les seves col·leccions d’aquesta primavera com, especialment, per a la propera tardor-hivern 2015-16.

Per a aquesta primavera, Manuel Bolaño és un dels que més fort va apostar per aquest marró vermellós en la seva col·lecció de dona –amb algun disseny d’home-, anticipant-se a una tendència que agafa més protagonisme de cara a la tardor. També Txell Miras i Slazenger van incorporar algunes pinzellades en les seves línies d’estiu.
.
Pablo Erroz, Edgar Carrascal, Justicia Ruano, Txell Miras

A la imatge, dissenys de Tardor-Hivern 2015-16 de Pablo Erroz, Edgar Carrascal, Justicia Ruano, Txell Miras.

.
No obstant, tal com es va poder veure sobre la passarel·la de la 15.ª edició del certamen que va finalitzar fa només unes setmanes, van ser molts més els creadors i marques que van tenyir els seus dissenys de marsala per a la tardor-hivern 2015-16. Ja només començar, a la desfilada inicial, Pablo Erroz va vestir els seus homes en aquest to, a l’igual que Edgar Carrascal. Però també els models de dona es van presentar en marsala com es va veure a les col·leccions de Txell Miras, Aldomartins i, especialment, Justicia Ruano. Custo Barcelona, Desigual, CND by Cóndor i els guanyadors del Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al Disseny Emergent Isometric també van incloure el color de l’any a les seves propostes.