El 080 Barcelona Fashion guardonat amb un Premi Mirall de sensibilització social de l’ACAB

17 nov. 2017 - 00:00

El 080 Barcelona Fashion ha estat guardonat amb el Premi Mirall a les “Millors Iniciatives en sensibilització social contra els Trastorns de la Conducta Alimentària” de l’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia de Catalunya (ACAB). El director del certamen de moda, Miquel Rodríguez, va recollir ahir aquest guardó en el marc de l’acte de celebració del 25è aniversari d’aquesta entitat celebrat al Recinte Modernista de Sant Pau.
 
Aquest reconeixement de l’ACAB celebra la tasca realitzada des del 080 Barcelona Fashion en sensibilització social i també en la difusió del treball realitzat des de l’associació envers col·lectius especialment vulnerables. En l’acte celebrat ahir, l’ACAB va reconèixer diferents iniciatives que treballen en la prevenció i detecció dels Trastorns de Conducta Alimentària (TCA). En la mateixa categoria que el 080 Barcelona Fashion, també van ser reconeguts Carme Basté i Francesc Escribano, com a impulsors del Decàleg de Bones Pràctiques; i el programa “Islàndia”, de Rac1, presentat i dirigit per Albert Om.
 
En l’acte, Miquel Rodríguez va destacar “la força que té una passarel·la de moda, comunicativament parlant, i per aquesta raó el 080 Barcelona Fashion seguirà fent tot el possible perquè es reflecteixi la necessària diversitat de canons de bellesa, i per ser difusors de totes aquelles mesures de prevenció dels TCA”. Per la seva banda, Ramón Guardia, president de l’ACAB, va assenyalar “que el sentit d’aquest acte és donar les gràcies a tots aquells que han treballat per arribar a aquests 25 anys”.
 
En aquest sentit, el 080 Barcelona Fashion i l’ACAB van signar el 2016 un conveni de col·laboració per promoure accions de prevenció dels trastorns de la conducta alimentària entre col·lectius, professionals i entitats vinculades a la passarel·la catalana. Un acord amb què el 080 va esdevenir pioner en la defensa i promoció de la salut i prevenció dels TCA en el sector de la moda a través de diferents iniciatives de sensibilització social.