EL 080 BARCELONA FASHION PRESENTA “08700-NITS DE PELL I PUNT” A IGUALADA

17 febr. 2017 - 00:00

Amb l’objectiu de promocionar i posar en valor el sector tèxtil i el món del disseny vinculat a la indústria del gènere de punt i de la pell de l’Anoia, el 080 Barcelona Fashion presenta la primera edició de les “08700-Nits de Pell i Punt” a Igualada el proper dijous 23 de febrer. Es tracta d’una iniciativa impulsada pel 080 Barcelona Fashion, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament d’Igualada i l’Agrupació Tèxtil FAGEPI. Aquesta acció s’emmarca en la voluntat d’estendre el segell 080 Barcelona Fashion i donar continuïtat a l’activitat del certamen més enllà de la passarel·la a través del suport a iniciatives i esdeveniments de promoció de la moda arreu del territori català i se suma a la primera iniciativa sorgida l’estiu passat de la Costa Brava Fashion Week.
.
Així, “08700-Nits de Pell i Punt” reunirà el proper dijous 23 de febrer a La Sala, al Cercle Mercantil d’Igualada, dissenyadors i professionals de la moda catalana que podran gaudir d’una passarel·la de moda emergent, que comptarà amb el dissenyador Xavier Grados, qui ha desfilat al 080 Barcelona Fashion; la creadora novella especialitzada en punt Alícia González; i el tàndem creatiu format per Anne Castro i Núria Costa, guanyadora del premi a la passada edició de la fira BSTIM. Tancarà la desfilada la firma de pelleteria VM La Sibèria, un altre nom habitual de la passarel·la 080 Barcelona Fashion.
.
En aquesta trobada professional també es presentarà una exposició de productes dissenyats localment i produïts íntegrament a l’Anoia en un espai concebut pel Centre Tecnològic FITEX, el Clúster de la pell d’Igualada, l’Escola Gaspar Camps i l’Escola Milà i Fontanals. A més, l’esdeveniment, que inauguraran el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, tindrà una cloenda musical amb un concert a càrrec de l’igualadí Pau Sastre.
.
D’aquesta manera, “08700 Nits de Pell  i Punt” posarà punt i final a una setmana plena d’activitats al voltant de la moda a Igualada. Com a inici, dimarts 21 el Museu de la Pell acollirà la “Jornada de sostenibilitat en el sector tèxtil i de la moda” amb la participació de l’expert Xavier Marcet, les marques ECOALF i Punto Blanco -habitual del 080 Barcelona Fashion-, la cooperativa TINTGRINT i els centres tecnològics FITEX, LEITAT i EURECAT. Els dies 22 i 23 de febrer tindrà lloc la tercera edició de la Fira BSTIM, amb més de 60 expositors del sector del punt i una previsió de 1.000 visitants. I, finalment, el mateix dijous 23 “08700 Nits de Pell i Punt” tancarà aquesta intensa setmana on la moda catalana brillarà a Igualada com mai.