EL CONSELLER D’EMPRESA I CONEIXEMENT JORDI BAIGET INAUGURA LA 20ª EDICIÓ DEL 080 BARCELONA FASHION

26 jun 2017 - 00:00

Aquest migdia, el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha inaugurat la 20ª edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion, que se celebra des d’avui i fins divendres 30 de juny al Recinte Modernista de Sant Pau.
 
En aquest marc, el conseller Jordi Baiget ha valorat positivament tota la trajectòria d’aquestes 20 edicions, i ha agraït l’esforç del diferents agents del sector: dissenyadors, marques i patrocinadors per arribar a aquesta data assenyalada. El conseller ha assegurat que  “tot ha millorat” i ha destacat que “les 20 edicions del 080 Barcelona Fashion demostren que és molt més que una passarel·la”. Baiget ha assenyalat que “és moment de posar en valor el que s’ha fet i també el que farem”, i a més ha destacat que “el 080 són desfilades, contactes, missions inverses, un actiu molt important per al sector de la moda”.
 
En l’acte inaugural Jordi Baiget ha estat acompanyat del secretari general d’Empresa i Coneixement, Xavier Gibert; del secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio; de la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta; del gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) i director del 080, Miquel Rodríguez, a més de dissenyadors, i  representants de les empreses patrocinadores.
 
Abans de la inauguració oficial, la passarel·la s’ha obert el matí amb les desfilades de Bóboli i Little Creative Factory dins del 080 Barcelona Fashion Kids. D’altra banda, després de la inauguració, la passarel·la acull aquesta tarda les desfilades de Daniel Rosa, guanyador del Premi Nacional al Disseny Emergent a la passada edició; Krizia Robustella; Miquel Suay; Oscarleon, guanyador del Premi nacional a la Millor Col·lecció; i Antonio Miro, també mereixedor del Premi Nacional a la Millor Col·lecció el passat hivern. Al vespre, Macson inaugurarà el programa especial d’aquesta 20ª edició amb la festa del seu 75è aniversari dins de les Nits del 080 Barcelona Fashion.
 
Prèviament a l’inici del certamen, uns 750 professionals de la comunicació, periodistes i bloggers s’han acreditat per cobrir el 080 Barcelona Fashion al llarg dels cinc dies de desfilades. D’aquests, 240 són de mitjans de comunicació catalans o d’àmbit estatal, 150 són bloggers i mitjans digitals, 100 són influencers, 180 són mitjans gràfics i 80 són periodistes internacionals arribats de països com EUA, Regne Unit, Dinamarca, Alemanya, Itàlia, Irlanda, Colòmbia, Japó i Singapur, a més de representants d’una plataforma de compra internacional asiàtica.
 
Pel que fa al vessant comercial, a banda dels compradors convidats directament pels dissenyadors i marques, a través de l’organització del 080 hi ha més de 80 compradors confirmats com a visitants del 080 Barcelona Fashion Showroom: una cinquantena són d’arreu de l’estat, i una trentena provinents de països com els EUA, Regne Unit, Dinamarca, Alemanya, Itàlia, Irlanda, Colòmbia, Japó i Singapur, a més de representants d’una plataforma de compra internacional asiàtica.