El dissenyador Alfonso de la Fuente, protagonista de la segona conferència DI55ECCIONS

15 gen. 2017 - 00:00

Després de l’èxit de la seva estrena el novembre passat amb Martí Guixé, el cicle de conferències DI55ECCIONS, organitzat per l’escola de disseny LCI Barcelona, torna el dimecres 25 de gener amb un altre convidat d’excepció: el dissenyador Alfonso de la Fuente. Aquest val·lisoletà establert a Barcelona fa 20 anys conduirà una conferència en què parlarà de la seva intensa trajectòria, on ha explorat  els límits del disseny tant a Barcelona com arreu del món, a més de reflexionar sobre el futur del sector amb els assistents.
.
Alfonso de la Fuente va començar la seva carrera treballant l’art de reciclar el plàstic i les seves làmpades fetes de botelles reciclades van atorgar-li els seus primers reconeixements l’any 2001. Gràcies a aquesta iniciativa d’èxit va fundar Pichiglas Studio, caracteritzat per dotar el  disseny d’un toc d’ironia, humor i color. Precisament el color va marcar els seus projectes posteriors, dins del marc del disseny d’interiors i per a marques tan reconegudes com TCN, Nike i Tous en una etapa en què va esdevenir un referent en la indústria.
.
Malgrat l’èxit assolit en el món de l’interiorisme, Alfonso de la Fuente tornà a reinventar-se el 2008 per fundar Maians, una firma de calçat singular que treballa amb processos com la injecció, el muntat, el vulcanitzat i el jute. D’aquest i la resta de projectes en parlarà de la Fuente en la segona cita d’aquest innovador cicle de conferències comissariat per Inés Peláez i l’estudi Toormix, que neix amb la voluntat d’establir-se com l’esdeveniment de referència per als professionals, estudiants i amants del disseny.