EL MUSEU DEL DISSENY ORGANITZA LA II JORNADA DE LA CREATIVITAT I TENDÈNCIES

21 març 2017 - 00:00

Després de l’èxit de la primera Jornada de la Creativitat i Tendències celebrada el 2016, dijous 23 de març el Museu del Disseny de Barcelona organitza la segona edició. Sota el lema Inspiració, Activació, Reacció, al llarg de tot el dia experts de diferents disciplines al voltant del disseny i la creativitat ens proposaran sessions d’anàlisi i reflexió, però també tallers pràctics, per tal d’identificar quines són les tendències emergents de l’actualitat.
.
Així, l’obertura anirà a càrrec de  Vincent Grégoire, Director Creatiu de l’agència i consultora per a marques de prestigi Nelly Rodi, qui presentarà el trendbook “Life & Style 2018/19”. Amb ell, es revelaran les directrius que determinen la investigació i l’anàlisi de tendències en l’àmbit internacional.
.
Seguidament, serà el torn de la taula rodona “Mirades Creatives. Connexions i Hibridacions”, en la qual participaran quatre agents clau de la ciutat de Barcelona de disciplines diferents. Representant el sector audiovisual intervindrà Luís Cerveró (Estudio 0); en l’àmbit de la concepció d’espais hi haurà Inés Sans-Miró (Casa Bonay); en gastronomia, Daniel Córdoba-Mendiola (The Hunter) i en l’àmbit de la música, David Carabén (Mishima). La responsable de donar el torn de paraula i moderar el debat serà Francesca Tur, directora de Tendencias.tv.
.
Ja per la tarda del dijous 23 de març, els assistents a la II Jornada de la Creativitat i Tendències del Museu del Disseny podran gaudir del diàleg “Insights: Revalorització d’allò humà” entre la directora del Màster en Comunicació de Moda de la Universitat Ramón Llull, Marta Marín, i el consultor en comunicació estratègica per a marques de lifestyle Daniel Pérez.
.
I per cloure la jornada, s’han organitzat sis tallers dins el programa “Suma de Factors: de la inspiració a l’activació”. A partir de peces del patrimoni del Museu del Disseny com a font d’inspiració, sis professionals i creatius de diferents àmbits han ideat tallers pràctics per anar més enllà de l’anàlisi teòrica. Andrea Ayala proposarà un taller en moda i teixits; Teresa Estapé presentarà un viatge per la història de la joieria; Ximena Pérez Grobet ens endinsarà en la concepció d’un llibre com a espai d’expressió; Folch Studio partirà d’una selecció de revistes i publicacions del Centre de Documentació del Museu del Disseny per abordar el procés de dissenyar una publicació periòdica; Otter s’encarregarà d’un taller de mobiliari de fusta; i, finalment, Xavier Mañosa (Apparatu), relacionarà algunes de les peces de ceràmica del Museu del Disseny amb l’actualitat.
.
II Jornada de la Creativitat i Tendències
23 de març de 2017, de 9 h a 19:30 h
Museu del Disseny de Barcelona