EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT, CARLES PUIGDEMONT, INAUGURARÀ DEMÀ LA 19ª EDICIÓ DEL 080 BARCELONA FASHION

29 gen. 2017 - 00:00

La passarel·la 080 Barcelona Fashion entra en escena demà dilluns 30 de gener al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), seu d’aquesta edició d’hivern, que acollirà les desfilades de 33 dissenyadors i marques catalanes de moda fins divendres 3 de febrer, algunes d’elles col·leccions “in time”, que es podran adquirir just després de la desfilada.
.
La cerimònia inaugural comptarà amb la presència del Molt Honorable President de la Generalitat Sr. Carles Puigdemont i d’un altre convidat d’excepció: l’emblemàtic dissenyador francès Pierre Cardin. El creador exerceix de padrí de luxe d’aquesta edició i presentarà a les 12:30 h davant els mitjans de comunicació el seu muntatge musical “Dorian Gray. La bellesa no té pietat”, que s’estrenarà demà el vespre al TNC, dins del marc de la cerimònia d’obertura d’aquesta 19ª edició que reivindica la moda com a cultura i pretén potenciar el seu vincle amb d’altres manifestacions artístiques com el teatre i la música.
.
D’altra banda, les firmes de moda infantil Bóboli i CND by Cóndor seran les encarregades de donar el tret de sortida a les desfilades d’aquesta 19ª edició a la Sala Tallers del TNC. Ja per la tarda, agafaran el relleu els guanyadors de la passada edició de la passarel·la. Primer, serà Blame, guanyador del Premi al Disseny Emergent; i, tot seguit, Miquel Suay, guanyador del Premi a la Millor Col·lecció, els que presentaran les seves col·leccions per a la propera temporada de tardor-hivern 2017-18. TCN tancarà la jornada de desfilades d’aquest primer dia del certamen.
.
Més enllà de les desfilades i com ja és habitual, el 080 Barcelona Fashion presenta un complet programa d’activitats paral·leles al llarg dels 5 dies de certamen. L’estrena del muntatge musical “Dorian Gray. La bellesa no té pietat”, produït per Pierre Cardin, és la més destacada de demà dilluns a partir de les 20 h. Però, a més, s’han preparat altres activitats al llarg dels 5 dies de desfilades. Pel que fa a la vessant comercial, el 080 tornarà a acollir una nova edició del 080 Fashion Showroom, organitzat en col·laboració amb el Clúster Català de la Moda (MODACC). Es tracta d’un espai professional d’exposició i venda que tindrà lloc al TNC en paral·lel a les desfilades i que reunirà prop de vint marques catalanes de moda així com una missió empresarial inversa que portarà al certamen compradors internacionals per tal de fomentar les exportacions de les marques participants.
.
La 19ª edició del 080 Barcelona Fashion també acollirà una nova edició del Barcelona Fashion Summit, trobada professional habitual de les edicions d’hivern del certamen. Organitzat per Moda.es, es tracta d’un fòrum de debat amb convidats de primer nivell que en aquesta ocasió se centrarà, dijous 2 de febrer, en el futur de la indústria de la moda, tant des de la vessant de gestió com de creació i els reptes que es presenten.
.
Però aquesta 19ª edició no s’oblida tampoc del públic en general i presenta, una edició més, l’Open Area, de lliure accés prèvia inscripció a través d’aquesta web. Aquí els visitants podran gaudir del 080 Fashion Market, amb una vintena de pop-up stores de moda i complements per descobrir i comprar peces exclusives i de tendència. També s’exposaran aquí les tesines de moda de les escoles participants per tal de donar visibilitat a les futures generacions de la moda a Catalunya. L’Open Area acollirà també la Neo2 PhotoShoot Exhibition amb els reportatges realitzats dins del marc d’aquest concurs organitzat per la revista Neo2 per premiar a joves estilistes i fotògrafs a la passada edició del 080 Barcelona Fashion. I, finalment, també hi haurà habilitat un food-truck a càrrec del restaurant de cuina índia Tandoor, a més a més de la zona del Village on estaran els estands dels patrocinadors, com Moritz, Movistar, Fever-Tree i Westwing, entre d’altres, que també proposaran activitats de cara als assistents.
.
Per a aquells que no es puguin moure fins l TNC, una edició més, el canal oficial del certamen, el 080 TV Channel emetrà per Internet a través d’aquesta web una programació contínua que es complementarà amb la retransmissió en directe de totes les desfilades. Perquè tots estem convidats a la gran festa de la moda!